Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou manifesta la necessitat d’un ús racional, eficient i responsable de l’aigua, en el marc de la sessió divulgativa del projecte ‘LIFE Wat’Savereuse’

dilluns 13 març 2023

L’acte, que ha tingut lloc aquest matí a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, tenia com a objectiu sensibilitzar el sector turístic sobre l’estalvi i la reutilització de l’aigua, explicant les solucions existents i les opcions públiques de finançament per a aquesta finalitat

El projecte és organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), juntament amb el Clúster Català de l’Aigua (CWP) i la Fundació Eurecat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i del Patronat Municipal de Turisme

 

L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, ha donat la benvinguda, aquest matí, a la sessió divulgativa del projecte ‘LIFE Wat’Savereuse’, que té com a objectiu l’impuls de l’estalvi i la reutilització de l’aigua, especialment, en el sector turístic. L’acte ha tingut lloc a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic de Salou.

Cal destacar que el projecte ‘LIFE Wat’Savereuse’ és organitzat per la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), juntament amb el Clúster Català de l’Aigua (CWP) i la Fundació Eurecat, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou i del Patronat Municipal de Turisme.

L’alcalde, en el decurs del seu parlament, ha manifestat que “ens trobem en un moment que no pot ser més oportú i de major interès tractar sobre les necessitats d’aigua, sabent que és un recurs limitat i que, per tant, es fa molt necessari apostar per un ús racional, eficient i responsable; ja que, només d’aquesta forma, farem que les nostres diverses activitats i el desenvolupament econòmic puguin ser sostenibles i compatibles amb els recursos existents”.

En aquest sentit, ha assenyalat que és necessari que “tots prenguem consciència de la importància de reduir, al màxim, els consums d’aigua, a casa nostra i a les nostres empreses i negocis”; i que, ha afegit, “ens hi comprometem i impliquem de forma real, assumint bones pràctiques i aplicant solucions tecnològiques, que ens han d’ajudar a no malversar ni desaprofitar aquest recurs escàs com és l’aigua”.

Per últim, Pere Granados ha assegurat que “Salou és un municipi que està impulsant una seriosa aposta per incorporar els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, tant en la gestió pública, com privada”, en aquest cas, el punt 6 sobre l’aigua, el qual parla de la necessitat de que les empreses gestionin de forma sostenible els recursos hídrics disponibles al seu abast, i facilitin la millora de la gestió de l’aigua en la seva cadena de valor, apostant per l’educació i la innovació en el tema.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou, a través del Patronat Municipal de Turisme de Salou i les seves oficines de turisme, espais de concurrència de turistes i visitants; i amb la col·laboració d’algun establiment de la destinació; ja va iniciar aquest projecte l’any passat, i té la voluntat de donar-li continuïtat aquest 2023, fent-lo més extensiu, principalment, al sector turístic.

Les accions principals d’aquest projecte consisteixen, d’una banda, en el desenvolupament i difusió de campanyes de comunicació adreçades als turistes i a les comunitats locals per fomentar l’estalvi d’aigua (un tema certament important davant la sequera que ens afecta). I, per l’altra, posar a disposició del sector de l'allotjament turístic en general, però també dels municipis i operadors locals que gestionen l’aigua, un manual de tecnologies i bones pràctiques per a la gestió més sostenible de l’aigua.

 

Programa

La sessió també ha comptat amb la presentació d’objectius, línies d’acció i la campanya de comunicació del projecte 'LIFE Wat’Savereuse' a Catalunya adreçada al sector turístic, a càrrec de Montse Alomà, cap de Relacions Institucionals i Comunicació de l’Agència Catalana de l’Aigua.

A continuació, el director de Catalan Water Partnership, Xavier Amores, ha donat a conèixer el catàleg de tecnologies i bones pràctiques per a la gestió sostenible de l'aigua en el sector turístic.

El cap de Mercat de Desenvolupament de Negoci Sector Turisme de la Fundació Eurecat Centre Tecnològic de Catalunya, Rolando Garcia, ha parlat dels instruments per al finançament d’estudis d’innovació en l’àmbit de la sostenibilitat en el sector turístic.

I, posteriorment, s’ha presentat la línia de préstecs bonificats per inversions adreçades a millorar la sostenibilitat dels allotjaments turístics, a càrrec de Clara Plana, cap del Servei de Planificació Turística de la Direcció General de Turisme.

Per últim, la cloenda ha anat a càrrec del director-gerent del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Marc Espasa.

Galeria d'imatges

3.JPG
2.JPG
6.JPG
8.JPG
9.jpg
10.jpg
11.jpg
12.jpg
1.JPG

Document Actions