Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou manifesta que “cal la màxima celeritat en la posada en marxa del tren-tramvia i la reconversió de rodalies”, per no haver d’interrompre el servei un cop entrat en funcionament el Corredor

dilluns 18 juliol 2016

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha tornat a reunir aquest matí amb membres de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol i Daniel Pi, per tal d’avançar en la implantació i articulació d’una adequada comunicació ferroviària de Salou amb la costa, Tarragona, Reus i el sistema general del Corredor; i la construcció de l’estació Salou-PortAventura.  

Granados deia que “amb Promoció del Transport Públic volem que s’agilitzin al màxim els projectes ferroviaris que han de connectar la capital de la Costa Daurada amb la costa i les ciutats de l’entorn mitjançant l’adaptació i integració a la trama urbana de l’actual traçat de rodalies, que servirà per posar en funcionament del TrenTram”. En aquest aspecte es mostrava satisfet per l’anunci de la Generalitat de licitar l’estudi previ per implantar aquest sistema reconvertint l’actual línia ferroviària.

L’alcalde feia notar que “és molt important donar màxima celeritat al projecte de TrenTram i reconvertir l’actual línia de la costa amb aquest nou sistema tramviari, per tal de minimitzar la interrupció del servei, un cop alliberades les vies actuals quan entri en funcionament la línia del Corredor”. 

Afegia que l’objectiu és “eliminar les barreres físiques que suposa la via actual al seu pas per Salou i articular una millor mobilitat urbana i interurbana, assolint un espai de convivència entre transport ferroviari i activitat de la ciutat”.

Afegia l’alcalde que “és molt important; i per això demanem agilitat i celeritat a la Generalitat per fer les adaptacions necessàries que facin possible la posada en marxa d’aquest projecte de TrenTram i alhora la transformació de l’àmbit urbà en un Eix Cívic que integrarà aquest nou sistema de tren tramvia”. Per això “hem demanat a la Generalitat que compleixi amb la seva obligació i doti de pressupost per aquesta obra”.

En aquest sentit l’alcalde matisava que “les entitats defensores del transport públic de qualitat han d’entendre la necessitat estratègica de tenir ben connectada aquesta futura estació amb el Corredor, per apropar el màxim possible la infraestructura ferroviària a un punt de gran activitat turística, que veurà créixer més encara la demanda d’aquest transport amb els futurs projectes del CRT com el BCN World”.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

transports.jpg
P1270697.JPG

Document Actions