Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou participa a la II Comissió Plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), presidida pel Rei Felipe VI

dissabte 13 juny 2020

Pere Granados, que fou una de les 12 persones que va intervenir davant del Cap d'Estat, va manifestar que 'per sortir de l'actual crisi econòmica cal que es treballi la unitat política, la cohesió social i la suma d’esforços'

Felipe VI va presidir, aquest dijous, la comissió plenària des de la seu del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, acompanyat per la ministra Reyes Maroto; la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va participar aquest dijous, per videoconferència, a la II Comissió Plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents (DTI), presidida per Sa Majestat el Rei Felipe VI

El mandatari salouenc hi va assistir com a representant de Salou, municipi que forma part de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Felipe VI va presidir la Comissió des de la seu del Ministeri d’Indústria, acompanyat per la ministra Reyes Maroto; la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver; i el president de SEGITTUR, Enrique Martínez.

La trobada va comptar amb l’assistència, via telemàtica, de 250 representants de 142 organitzacions, entre destinacions, institucions i empreses.

En la seva intervenció davant del Cap d'Estat, el mandatari salouenc va afirmar que “per sortir de l’actual crisi econòmica, es necessita que es treballi la unitat política, la cohesió social i la suma d’esforços, per part de tots els agents socials i les Administracions Públiques". 

Cal dir que Pere Granados fou una de les tan sols 12 persones que va intervenir davant de Felipe VI. L'alcalde, després de fer una breu presentació d'allò que és Salou, va dir que “en aquests moments, els municipis turístics del litoral hem d’atendre i donar resposta a dues emergències: la social i l’econòmica”, per la qual cosa “necessitem que se’ns ajudi, perquè els municipis turístics tenim moltes dificultats, no només amb ajudes concretes, sinó també amb reformes legislatives”. 

Granados va explicar davant del Cap d'Estat i de les autoritats del Govern espanyol que "Salou ha fet una aposta per ser un municipi sostenible". En aquest sentit, l’alcalde va parlar de la recuperació “mediambiental i paisatgística” del litoral salouenc, "a través de l’adquisició de finques privades, que han passat a domini i patrimoni públic, pel gaudi de les persones".

Un altre dels temes que va tocar va ser l’aplicació de les noves tecnologies, una circumstància que millora l’eficàcia de la gestió i, per tant, influeix en el benefici de les persones. 

Finalment, l’alcalde de Salou va elogiar la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, que, "per a nosaltres, significa una gran eina pel desenvolupament d’un model turístic sostenible". Es tracta, va dir, "d’un procés continuat de millora de la destinació amb la interacció i integració del visitant en el municipi, incrementant la qualitat de la seva experiència,  així com la millora de la qualitat de vida dels residents".

Cal dir que la Comissió Plenària de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents va aprovar dijous la incorporació de 27 nous membres. 

Amb aquestes noves incorporacions, la Xarxa DTI queda constituïda amb 148 membres, dels què 89 són destinacions; 24, membres institucionals; i 35, empreses col·laboradores. 

Galeria d'imatges

Videconferència Alcalde- Rei Felipe VI -2.jpg

Document Actions