Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou presenta els projectes de futur en matèria d’esports a les entitats esportives

El nous equipaments esportius, els Jocs Mediterranis de 2013 i les subvencions a les entitats han centrat la segona trobada d'aquest de Consell de Participació

dijous 10 febrer 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir el segon Consell Sectorial d’Esports de Salou que va reunir un total de 10  associacions esportives i nombroses persones a títol individual.  El regidor d’Esports, David Ninyà i la coordinadora de Participació Ciutadana Maria Jose Rodríguez també van assistir a aquesta trobada.
El Consell és un òrgan informatiu i consultiu que s’impulsa des de l’Ajuntament per tal d’ integrar els agents esportius de Salou a les polítiques municipals que els afectin. Entre les associacions que van assistir trobem, el Club Patí Salou, la Unió Esportiva Salou, el Club d’Atletisme Salou o el Motor Club Salou.
L’alcalde de Salou va voler explicar directament als representants de les entitats esportives els projectes que es van presentar a Fitur: els dos equipaments que es projectaran a Salou i permetran la celebració de grans esdeveniments esportius i estades esportives per tal de promoure el turisme especialitzat. En concret, el batlle va parlar del projecte de ciutat esportiva municipal consistent en nou hectàrees al costat de l’actual karting a la C-31b. Va explicar que es tractarà d’uns equipaments amb capacitat per desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició, que suposaran un nou atractiu i un increment de la oferta amb l’objectiu principal desestacionalitzar la temporada turística i generar beneficis pel municipi. Granados també va explicar el projecte de  l’empresa Marsopa que es tractarà d’un nou complex de 15 hectàrees més. Tot plegat, es tracta de 25 hectàrees dedicades a la pràctica de l’esport amb una inversió pròxima als 20 milions d’euros.
En aquest sentit, Granados va assegurar que “els empresaris creuen en el nostre projecte i volen apostar, s’ha generat un moment de gran confiança en la nostra  ciutat donat el nostre posicionament consolidat i de creixement turístic” i va afegir que “aquesta confiança serà positiva per continuar avançant”.


Salou, més a prop dels Jocs Mediterranis de 2013

El regidor d’Esports David Ninyà va explicar a tots els assistents la possibilitat de que Salou sigui la subseu dels Jocs Mediterranis si Tarragona agafa finalment el relleu de Grècia per acollir els Jocs Mediterranis de 2013, Cal recordar que les ciutats gregues de Volos i Larisa havien de ser la propera seu del certamen però la greu situació de crisi econòmica per la qual travessa Grècia han fet que renunciés a celebrar la setzena edició dels Jocs del Mediterrani. 
En concret, Salou acolliria les proves de Triatló, Nàutica i Boleibol Platja. Ninyà va explicar que tan aviat es tinguin notícies s’informarà a tota la ciutadania i especialment a les entitats esportives per implicar-los i formar part de la organització.


Cursos de Primers Auxilis gratuïts
El Regidor d’Esports va avançar també que en breu des de l’Ajuntament es realitzaran cursos de formació en primers auxilis totalment gratuïts per tal de formar monitors en els aspectes més bàsics i prioritaris. En breu, es posarà en marxa aquesta iniciativa a la que es podran apuntar voluntàriament els membres de clubs i associacions esportives.
Ninyà va informar també que enguany i “donada la complicada situació econòmica existent, l’Ajuntament ha fet un gran esforç per avançar al màxim les ajudes a les entitats i poder fer l'aportació el més aviat possible”. A partir del dia 18 de febrer les entitats ja podran presentar la documentació a la Regidoria d'Esports per rebre-la. L’alcalde va voler ressaltar que “des del consistori es fa un esforç per tal de mantenir el mateix import en les ajudes en un any de reducció de la despesa ordinària” i va explicar que això respon a “que no volem deixar de donar suport a l’esport de base del nostre municipi i per això pensem que és tracta d’una qüestió prioritària que hem de mantenir”.

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions