Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou reivindica ‘els valors del respecte a la diversitat, la tolerància i la pau’ que comporta el turisme en el Dia Mundial, que se celebra avui diumenge

diumenge 27 setembre 2020

Pere Granados fa una reflexió respecte a la necessitat de ‘treballar, entre tots, per reactivar el turisme’, una activitat que ‘genera molts llocs de treball que hem de defensar, conservar i incrementar; economia, riquesa pels pobles i qualitat de vida per a les persones’

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, amb motiu del Dia Mundial del Turisme 2020, que se celebra avui diumenge, dia 27 de setembre, ha fet una reflexió al voltant d’aquesta efemèride, tot dient que “entre tots, hem de treballar per reactivar el turisme, perquè comporta i representa els valors del respecte a la diversitat, la tolerància i la pau”. Així, segons ell, “l’activitat turística genera molts llocs de treball que hem de defensar, conservar i incrementar; economia, riquesa pels pobles i qualitat de vida per a les persones, que hem de fomentar amb un desenvolupament intel·ligent, responsable i sostenible”.

En aquest sentit “Salou treballa en la posada en marxa i execució de diferents plans, com ara el Pla Estratègic de Turisme, el programa de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i el programa Smart Salou, amb red.es, per tal de millorar la experiència dels visitants a la nostra destinació i la qualitat de vida dels residents”, ha assenyalat l’alcalde.

El Pla Estratègic de Turisme de Salou es fonamenta en criteris de: sostenibilitat, competitivitat, innovació, cohesió i responsabilitat.

L’objectiu d’aquest pla és establir els fonaments per definir un escenari prospectiu, amb la voluntat de mantenir la seva competitivitat turística i lideratge i afrontar els canvis socials i econòmics actuals d’una manera òptima per a la destinació.

Així mateix, el municipi impulsa un pla de treball per aconseguir la certificació de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) amb 5 eixos: la governança, la innovació, la tecnologia, la sostenibilitat i l’accessibilitat.

En el camí cap a la transformació en una Smart City i Smart Destination, el full de ruta de l’Ajuntament de Salou possibilitarà la incorporació de nous serveis i elements a la ciutat, que significaran una millora de la gestió i de les prestacions de serveis; com per exemple, a nivell tecnològic, podem parlar de l’augment dels punts de càrrega de vehicles elèctrics; l’increment de webcams turístiques a les platges; o el desenvolupament d’una xarxa de sensors que possibiliti un millor coneixement de la mobilitat dels visitants. Dins de l’àmbit cultural, es generaran continguts digitals per potenciar les rutes definides (Salou 1900, Vila Romana de Barenys, i Poblat iber La Cella). També es crearà una aplicació mòbil dels serveis a nivell turístic, i s'instal·laran càmeres de lectura de matrícules a les entrades del municipi. S’implantarà una gestió monitoritzada d’un conjunt de zones enjardinades i la telegestió i canvi de les lluminàries actuals a tipus LED, que s’instal·laran al frontal del Passeig Jaume I, entre moltes altres.

El projecte “Salou Smart Turístic” presentat per l’Ajuntament de Salou va ser un dels seleccionats com a beneficiaris de la ‘Convocatòria de Destinacions Turístiques Intel·ligents’ de Red.es. El projecte compta amb 2.941.500 €, aportats en un 70% per Red.es (fons FEDER) i en un 30% per l’Ajuntament.

Document Actions