Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou rep el Jurat dels Premis de Recerca Pictòrica Jose Luis Rubio Saez

Aquest proper dilluns dia 13 de setembre es farà públic el nom de l’artista guanyador

divendres 10 setembre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera han rebut avui als assistents del jurat de Recerca Pictòrica que dilluns anunciaran el guanyador del premi.

Entre els membres del jurat destaquen:

Juan Manuel Bonet
Escriptor, poeta, crític i historiador de l'art. D’amplis i profunds coneixements en aquest camp a nivell internacional, ha estat director de dues de les més importants i influents institucions de l'art contemporani espanyol. L'IVAM (Institut Valencià d'Art Modern) i el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid.
Ha escrit nombrosos llibres, catàlegs i monografies sobre art i ha comissariat exposicions de gran rellevància. Entre les seves obres més conegudes destaca el "Diccionario de las vanguardias en España (1907-1936)".

Josep M. Cadena
Periodista i crític d'art. Va començar a col·laborar amb la premsa el 1958. Va ser un dels fundadors i primer sotsdirector del diari Avui i director de la Hoja del Lunes. Profund i, bé, es pot dir, enciclopèdic coneixedor de la nostra història recent en tots els àmbits, a més de l’artístic.

El 1995 va rebre la Creu de Sant Jordi. També ha rebut el Premi Ciutat de Barcelona i és secretari general de la Fundació Consell de la Informació de Catalunya.

Daniel Giralt-Miracle
Crític, historiador de l'art i comissari independent. Ha estat professor de la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona, UAB i de la Facultat de Belles Arts de la UB.
Responsable del Servei d'Arts Plàstiques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, director gerent de la Fundació Caixa de Catalunya, director del Museu d'Art Contemporani de Barcelona, creador i director de l'Espai Gaudí de la Fundació Caixa Catalunya, comissari general de l' Any Internacional Gaudí i Director Científic de l'Istituto Europeo di Design-Barcelona. Comissari de l'Any Internacional Gaudí (2002).
És autor de més de trenta llibres i monografies i ha comissariat un centenar d'exposicions, d'art, disseny i arquitectura. És vicepresident emèrit de l'Association Internationale des Critique d'Art (AICA) i president emèrit de l'Associació Catalana de Crítics d'Art (ACCA).
 
Petra Joos
Llicenciada en Història de l'Art i Filologia romànica per la Universitat de Heidelberg (Alemania).Actualment és Directora d'activitats museístiques del Museu Guggenheim Bilbao integrades per les àrees de Curatorial, Conservació, Registre, Disseny i Muntatge d’Exposicions, Arxiu i Biblioteca, i Educació

Isabel Pinyol
Arquitecta i galerista a Barcelona i Nova York. Entre 2005 i 2007, exerceix com a col·laboradora a l'Estudi Mariscal a Barcelona.
Membre del Quiral Art de la Fundació Vila Cases per a l'exposició d'Enric Pladevall. La seva galeria fou nominada "Galeria Jove" amb millor projecció internacional a la Nit de l'Art Barcelona 2010. Directora de MestreProjects, NYC, USA. 2009.
Simultanieja el seu treball professional amb la seva formació en el MA Contemporary Art, Sotheby's Institute of Art, New York City, NY.
 

Recordem que l'Ajuntament de Salou organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut .

El veredicte del guanyador es farà públic el proper dilluns dia 13  i a partir del dia 17 de setembre de 2010 tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició i el lliurament de premis. El veredicte i les decisions del jurat són inapel·lables. L'obra guardonada amb el premi principal passarà a ser patrimoni de l'Ajuntament de Salou.

 

 

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions