Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou ret homenatge a Maria Teresa Capdevila Gaya, pels seus 100 anys

dijous 11 gener 2024

Avui ha estat un dia diferent i molt especial per a Maria Teresa Capdevila Gaya. Amb motiu de la celebració dels seus 100 anys, la seva família li ha preparat una sorpresa que ha estat compartida per l’alcalde de Salou, Pere Granados, el qual l’ha volgut felicitar, personalment, al seu domicili, a Salou.

En un càlid i emotiu acte d’homenatge, l’alcalde Pere Granados li ha lliurat un ram de flors i una placa, que ha rebut amb molta emoció, en companyia de dos dels seus fills, i de les regidores de Benestar Social i Relacions Ciutadanes, Cristina Berrio i Julia Gómez. També li ha fet entrega d’una ampolla d’oli de les oliveres centenàries de Salou, un regal que li ha fet especial il·lusió.

L’alcalde li ha manifestat a l’homenatjada el seu afecte i agraïment per la labor altruista realitzada al llarg de la seva vida, dedicada a Càritas Salou i a la Coral Eixàrcia, entitats de les què en va ser sòcia fundadora.

Per la seva banda, Maria Teresa Capdevila ha explicat a l’alcalde diverses vivències relacionades amb la seva trajectòria vital i professional, dedicada a la música; i també records relacionats amb l’entorn familiar, sobretot dels seus pares, i també de la Guerra Civil.

Nascuda a Barcelona, el 9 de gener de 1924, Maria Teresa Capdevila va viure en el sí d’una família enamorada de Salou, de la seva platja i de les qualitats curatives de l’aigua del mar. El seu pare, Josep, va exercir de metge dermatòleg, i la seva mare, Teresa, fou pianista. Ambdós eren fills de Reus.

Maria Teresa Capdevila ha explicat a l’alcalde diverses vivències relacionades amb la seva trajectòria vital i professional, dedicada a la música; i també records relacionats amb l’entorn familiar, sobretot dels seus pares, i també de la Guerra Civil

Casada amb Juli Molas, Maria Teresa Capdevila i el seu marit van tenir sis fills, catorze nets i 6 besnéts, els quals sempre són al seu voltant fent-li companyia i possibilitant-li una vida social activa i enriquidora.  

Diàriament, l’homenatjada escolta missa i gaudeix de la música clàssica, sobretot concerts operístics; i de la lectura, així com de programes televisius sobre natura i actualitat.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

2.JPG

Document Actions