Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde de Salou signa un conveni amb Catalunya Banc per promoure l’habitatge social

dilluns 14 juliol 2014

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui amb un conveni de col·laboració amb Catalunya Banc per tal de promoure l’ocupació d’habitatges per tal de destinar-los a un lloguer assequible. Amb aquesta signatura, Salou s’adhereix  al Conveni de col·laboració subscrit en data 8 d’octubre de 2013, entre el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i Catalunya Banc, per promoure l’ocupació d’habitatges per destinar-los a lloguer. La representant de Catalunya Banc ha estat la directora de zona de Catalunya Banc, Montserrat Martínez Zamora. També ha estat present el regidor d’Acció Social, Ramon Pascual. La Regidoria d’Acció Social passa a col·laborar amb aquest projecte que té l’objectiu de facilitar l’accés a l’habitatge digne i sostenible a les persones empadronades al municipi amb pocs recursos que així ho requereixin.  
 
Es tracta d’un conveni entre l’Ajuntament de Salou i Catalunya Banc, S.A., en col·laboració amb el Departament de Territori i Sostenibilitat, per tal d’establir les condicions de col·laboració entre l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i CatalunyaCaixa que permetran destinar una part dels habitatges de propietat d’aquesta última a lloguer assequible, és establir un marc de col·laboració per part de l’Ajuntament amb la finalitat d’optimitzar el procediment i assolir l’efectiva ocupació dels habitatges proposats per CatalunyaCaixa.
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha dit que “es tracta d’un conveni molt interessant i necessari donat que aborda un dels aspectes més important per a les persones que és el Dret a un habitatge i contempla facilitats per aquelles famílies que estan passant una situació econòmica difícil. Els agents públics i privats han d’unir forces per tal d’ajudar en tot el possible als ciutadans, i aquest conveni és un bon exemple de com es poden fer les coses”.
 
En paraules de Montserrat Martínez, en representació de CatalunyaCaixa, ha explicat “ens hem mostrat especialment sensibles amb aquelles famílies que més estan patint els impactes de la crisi. Hem flexibilitzat el pagament de les hipoteques de 83.000 famílies, concedit més de 10.000 dacions, hem paralitzat tots els processos d'execució hipotecària de primers habitatges de persones físiques, i ara també volem posar el màxim d'habitatges de la nostra propietat en una borsa de lloguer social. Per això promovem aquest tipus de convenis amb organismes públics i altres agents socials, amb la intenció d’incrementar els més de 1.400 lloguers a preus assequibles que ja hem signat”.
 
La responsabilitat de l’Ajuntament de Salou, mitjançant la gestió de Serveis Socials és comprometre’s a realitzar les gestions necessàries per, sempre en coordinació i en base als procediments aprovats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, que permetin identificar a aquelles persones/famílies idònies per ser beneficiàries d’un habitatge de lloguer amb renda assequible. Els requisits marcats per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya  que han d’acreditar els sol•licitants d’accés a aquests habitatges són:
 
a.     No disposar de cap altre habitatge.
 
b.     Acreditar uns ingressos mínims superiors a 426€ mensuals, i en tot cas s tindrà en compte que la renda no superi el 30% dels ingressos nets dels arrendataris.
 
c.      Capacitat per satisfer la fiança legal del lloguer en el moment de la signatura del contracte d’arrendament.
 
Les gestions que hagin de dur a terme es consensuaran en tot moment entre l’Ajuntament i l’Agència de l’habitatge de Catalunya.
 

Galeria d'imatges

home.jpg
P1040131.JPG

Document Actions