Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde dóna la benvinguda als alumnes polonesos d’intercanvi a Salou

Els alumnes coneixeran de la mà dels estudiants de l’Institut Marta Mata els llocs més emblemàtics de la ciutat de Salou i de les costums catalanes

dilluns 04 octubre 2010

L’alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb el regidor d’Ensenyament i Esports, David Ninyà, ha donat avui la benvinguda als alumnes de Polònia que participen en un intercanvi educatiu i intercultural en el marc d’un projecte bianual Comenius Regió finançat per la Unió Europea. L’intercanvi es realitza amb els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Marta Mata de Salou que ja van visitar Polònia el mes de juny. En total, més de 20 alumnes s’han reunit a l’Ajuntament polonesos juntament amb 21 alumnes del centre educatiu saluenc, tres professors polonesos i tres de l’Institut Marta Mata.

Granados ha destacat que "ens sentim orgullosos d’acollir alumnes que s’interessen per la nostra ciutat i per la nostra cultura i que aporten un coneixement enriquidor als alumnes de les nostres escoles" i ha animat als joves a "aprofitar l’estada i a ser els millors ambaixadors de Salou a Polònia". El batlle ha afegit que "volem donar suport a aquest tipus d’iniciativa que fomenten el coneixement i el respecte entre països i cultures".

Els joves polonesos estan allotjats a casa de les famílies dels alumnes del centre que ara fan l'intercanvi. Realitzaran visites per la ciutat i participaran a activitats culturals per conèixer tradicions com els castellers o activitats esportives als equipaments de la ciutat.

El passat mes de juny, van ser els alumnes de 3r d’ESO de l’Institut Marta Mata de Salou, que acompanyats per 5 dels seus professors, van viatjar a Polònia per realitzar-hi una estada de 8 dies.

Tots els alumnes de la ciutat que han participat en l’intercanvi han estat desenvolupant al llarg del darrer any, en horari extraescolar, activitats relacionades amb el projecte, com ara un recull de contes localitzats a Salou, presentacions sobre Salou i Catalunya (que han exposat via Skype als polonesos), punts de llibre per Sant Jordi per donar a conèixer la nostra cultura i qüestionaris sobre coneixements diversos. Així com una exposició de fotografies (Salou abans i ara) que mostra l'evolució i canvis produïts al nostre municipi al llarg del segle XX.

 

Galeria d'imatges

premsa.JPG

Document Actions