Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde encarrega a enginyeria un estudi per acabar amb la baixada d’aigües pel barranc, a la platja de Ponent

La platja de Ponent va quedar oberta al bany a les 13,30 hores d’ahir diumenge després d’una aportació d’aigües diluïdes

dilluns 12 setembre 2011

L’alcalde de Salou, Pere Granados, s’ha reunit aquest matí amb diversos regidors: el de Turisme, Benet Presas; el de Salut Pública i Qualitat Ambiental, Ramon Pascual i la regidora de Platges, Julia Gómez per fer un seguiment a la Platja de Ponent. A més, també s’ha reunit amb diversos tècnics municipals de les àrees d’enginyeria i via pública per tal de posar fil a l’agulla i trobar la solució definitiva davant les puntuals avingudes d’aigües diluïdes que baixen pel barranc. Cal destacar que, ahir diumenge, després d’una avinguda d’aigües es va decidir acotar el bany en uns 200 metres- 100 a cada costat del barranc-; una situació que va quedar totalment normalitzada a les 13,30h.
L’alcalde, amb els responsables tècnics i polítics ha volgut valorar possibles alternatives de cara al futur que minimitzin l’impacte a la platja del municipi. Així, una de les possibilitats amb les que es treballarà serà estudiar la viabilitat del transvasament de conques que canalitzi la sortida des de la depuradora de Reus cap una altra conca que no afecti directament una platja o zona turística.  Al marge d’aquesta solució també es treballarà tècnicament en dues direccions més, d’una banda, en la canalització de les aigües de la depuradora de Reus directament a l’emissari submarí que hi ha davant de la costa i, de l’altra, en la construcció d’un dipòsit de recollida de les primeres aigües. Ambdues propostes però no serien definitives sinó que suposarien una millora molt notable de la situació actual.

Document Actions