Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde Granados presenta els actius i reptes de Salou davant el Consell Assessor de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV

dimarts 19 juliol 2016

El batlle va assistir a la reunió del Consell Assessor de la Càtedra Universitat i Regió del Coneixement de la URV, en la qual va fer una exposició sobre els actius i reptes de Salou, en relació amb el reconeixement de la “regió del coneixement” de la Catalunya Sud

 

Granados va ser clar al respecte dient que “les comarques del Sud de Catalunya tenen la dimensió social i econòmica, així com elements i actius suficients, per constituir i evolucionar com una important Regió del Coneixement”. 

Precisava que “tenim sectors, agents i activitats socioeconòmiqes d’un gran potencial que ens fan singulars, i això requereix d’una estreta vinculació i col·laboració amb les institucions acadèmiques i del coneixement, si volem millorar i garantir el nostre futur mitjançant l’estudi, la reflexió i la recerca; dissenyant les millors estratègies pel nostre desenvolupament i evolució”.

Afegia que precisament “el sector i l’activitat del turisme i l’oci és un dels més importants; i la ciutat de Salou la destinació turística més paradigmàtica i representativa”.  

 

A partir d’aquí va anar desgranant els recursos de Salou com destinació turística i les seves expectatives i oportunitats de futur amb els grans projectes com Ferrari Land i la implantació de “centres turístics integrats” en l’àmbit del CRT (BCN World), “que segurament acabaran de consolidar Salou i la Costa Daurada com un dels centres d’oci familiar més importants d’Europa i de l’arc mediterrani”. Afegia que “sens dubte ens convertirem en un marc de gran dinamisme econòmic que afavorirà la creació de riquesa i la generació d’ocupació”.

 

També es va referir a projectes a la zona destinada a la implantació d’hotels ressort de gran qualitat, a la Ciutat Esportiva, al parc de negocis; a l’Eix Cívic que permetrà la implantació d’un gran “avenue shopping center”; i al projecte d’intervenció integral a la zona de l’avinguda de Carles Buigas (l’àmbit de més dinamisme turístic), “que suposa un repte per renovar i regenerar aquest espai des del punt de vista urbanístic, turístic, comercial i residencial”.

També la recuperació i protecció de recursos relacionats en l’àmbit natural, “desenvolupant un projecte mediambiental de recuperació del litoral del Cap Salou, que inclou la implantació del camí de ronda”. Va afegir que “es tracta d’una intervenció important de preservació i protecció del patrimoni natural del Cap Salou, que suposarà un benefici pel medi ambient local, i un benefici turístic i social, ja que implementarem valor afegit amb una proposta interessant que fomentarà també l’economia turística”.

Galeria d'imatges

urv.jpg
IMG_1109.JPG
IMG_1124.JPG

Document Actions