Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde i diputat provincial Pere Granados destaca el turisme inclusiu com a fórmula que pot contribuir a la desestacionalització a la Costa Daurada

dijous 17 setembre 2020

Va donar la benvinguda institucional, aquest dimecres, a la tercera sessió del cicle de webinars sota el títol de ‘Turisme inclusiu, reptes i oportunitats: una visió des del món local', organitzat per la Diputació de Tarragona, en el marc del projecte TurisTIC en família

 

L’alcalde de Salou i diputat provincial, Pere Granados, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda institucional, aquest dimecres al matí, a la tercera sessió del cicle de webinars sota el títol de “Turisme Inclusiu, reptes i oportunitats: una visió des del món local”, organitzat per la Diputació de Tarragona, en el marc del projecte TurisTIC en família.

Aquesta activitat està cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del programa operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020. L’objectiu és la inversió en creixement i ocupació.

El webinar s’emmarcava dins la iniciativa d’intervenció coordinada PECT TurísTIC en família, operació ESPAI DE DESCOBERTA.

En el seu discurs de benvinguda, l’alcalde i diputat Granados va dir que “el turisme inclusiu ens brinda un nou repte i oportunitat” i ens permet analitzar quines són les tendències dels mercats en aquests moments d’afectació de la COVID-19. També va destacar la possibilitat de reflexió i debat al voltant d’aquest tipus de turisme, que pot servir com a fórmula de “desestacionalització per a les temporades de la Costa Daurada”, va assenyalar.

Així mateix, Granados va explicar que es tracta de turistes fidels a les destinacions i que repeteixen en més d’una ocasió, per la qual cosa va posar en relleu la possibilitat que tenim al davant de convertir-nos en un destí molt competitiu i especialitzat en turisme inclusiu, que és “molt transversal i ens ofereix moltes oportunitats”, va dir. Finalment, l’alcalde i diputat va concloure la seva intervenció dient que la clau de l’èxit rau en el fet de treballar conjuntament, sempre, administració pública i sector privat.

El webinar de dimecres va comptar amb la presentació de Laura Capel, de FI Group; i amb la intervenció de Tatiana Alemán, de l’entitat PREDIF, i amb Jesica Rivero, d’ILUNION Tecnología y Accesibilidad, que van reflexionar sobre noves demandes i tendències del turisme inclusiu. I també amb dues empreses tecnològiques que van explicar els seus productes i serveis, orientats a donar resposta a les demandes del turisme inclusiu.

Algunes de les idees sobre les què es va aprofundir al webinar d’aquest dimecres van ser “l’accessibilitat”, que és l’instrument que permet a les persones participar en les mateixes condicions, en tots els àmbits de la seva vida: educació, ocupació laboral, participació social i oci. I la “inclusió”, que, quan es tracta de turisme es refereix a la capacitat que té aquest sector per integrar grups desafavorits perquè puguin participar i beneficiar-se de l’activitat turística, i no només com a clients dels serveis, productes i entorns, sinó també com a proveïdors de serveis turístics.

Document Actions