Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde i la propietat del solar de l’antiga Duana signen el conveni per desbloquejar la zona

Aquest migdia s’ha donat llum verda al conveni urbanístic per donar vida als terrenys del carrer Barcelona

dijous 26 abril 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados i el propietari de l’empresa AMSAMAR SA, Enrique Manero, han signat avui el conveni que desbloqueja definitivament la paralització urbanística dels terrenys de l’antiga Duana, al carrer Barcelona, en ple centre comercial. Es tracta d’un problema “de ciutat” que s’ha resolt després de 9 anys.  A l’acte, hi ha estat present també el regidor de Gestió de territori, Marc Montagut, a més del secretari de la corporació, Francisco Alijo.

Recordem que les causes de la situació del solar es remunten en l’aprovació del POUM l’any 2003, que va generar un recurs per part de la propietat i una sentència del TSJC l’any de 2010, on es reconeixia el dret de l’empresa a demanar una indemnització per tal de compensar el perjudici que li havia ocasionat el POUM, que havia modificat els aprofitaments i els usos urbanístics del solar, suposant un greuge comparatiu en relació a l’entorn, d’us residencial.  Amb la modificació puntual del POUM, al solar (d’uns 2.300 m2 de superfície), se li atorga l’antiga qualificació d’ús residencial, si bé preveu planta baixa i la primera planta d’ús comercial.

Avui, finalment s’acorda –després de la seva aprovació per unanimitat al ple d’aquest mes d’abril- dur a terme la modificació urbanística del solar de l’antiga Duana en execució de sentència. 

L’administrador de societat, Enrique Manero, ha assegurat després d’estampar la firma al conveni que està molt satisfet de com s’ha portat la negociació en aquests darrers temps –d’ençà ell n’és administrador- i ha vaticinat que “el nou projecte dinamitzarà la zona; li fa molta falta i ara és el moment de tirar-lo endavant i de veure les noves possibilitats per fer una activitat amb demanda”. Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat que “estem molt contents per l’entesa de les dues parts ja que és un problema que ve de lluny i buscàvem una solució que no costés diners al municipi de Salou i que a més tinguem una part important d’ús comercial per donar vida al nucli antic”.

Galeria d'imatges

duana.JPG
duana.JPG

Document Actions