Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde Pere Granados es reuneix amb la secretària territorial de PIMEC, Gemma Gasulla, per tractar sobre la reactivació de l'economia local

dimarts 04 agost 2020

La visita, que ha tingut lloc aquest matí de dimarts a l’Ajuntament de Salou, ha comptat, també, amb la presència del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez

En el decurs de la reunió, la representant a Tarragona de Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) ha presentat a l'alcalde i a l’edil un informe sobre l’impacte de la COVID-19 sobre el turisme català, que fa un balanç i planteja previsions i propostes urgents

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha rebut la visita aquest matí de dimarts de la secretària territorial de Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC), Gemma Gasulla, amb l’objectiu d’intercanviar impressions i debatre sobre propostes per incentivar la reactivació de l’economia local.

L’acte, que ha tingut lloc a l’Alcaldia de l’Ajuntament, ha comptat, també, amb la presència del regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez. La reunió ha servit per parlar sobre la situació actual, tot explicant les dificultats per a les empreses i autònoms, que estan patint les conseqüències de la pandèmia de la COVID-19.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des de l’Ajuntament, estem treballant per tal de posar a l’abast dels comerciants i empresaris de la ciutat ajuts que fomentin la reactivació del nostre teixit local”. Tanmateix, l'alcalde ha assenyalat que “necessitem mesures econòmiques urgents a nivell supramunicipal per poder fer front a les conseqüències que està tenint la pandèmia en el sector turístic”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha manifestat que “des de l’inici del confinament, des de la nostra àrea hem apostat, fermament, per accions i formacions online per facilitar que la petita empresa pogués adaptar-se, de la millor manera possible, als canvis provocats per la pandèmia”.

Gemma Gasulla ha explicat les iniciatives que estan duent a terme des de PIMEC, per tal de fomentar la formació i oferir una canalització de la informació que arriba des d’altres òrgans municipals i supramunicipals, per facilitar l’enteniment de les accions i ajuts als petits empresaris / àries.

Així mateix, en el decurs de la reunió, la secretària territorial de PIMEC ha presentat a l’alcalde Granados i al regidor Maiquez, un informe sobre l’impacte de la COVID-19 sobre el turisme català, que fa un balanç i planteja previsions i propostes urgents.

En aquest sentit, l’informe insisteix en l’ampliació dels ERTO fins al desembre de 2021 i de les bonificacions; la creació d’ajuts directes immediats per a pimes i autònoms, destinant un 25% dels fons europeus que rebi Espanya al sector; i l’ampliació, també, del període de carència i del de retorn dels crèdits avalats per l'Institut de Crèdit Oficial (ICO).

Així com la reducció de l’IVA del sector al 4%; la millora de la comunicació oficial sobre la pandèmia en contingut i forma; i l’aprovació d’un “Pacte de País” de tots els grups polítics, per consensuar les estratègies i les accions front la COVID-19. PIMEC també planteja la posada en marxa immediata del “Plan de Impulso del Sector Turístico”, i l’impuls urgent de mesures per incentivar la demanda.

Document Actions