Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde Pere Granados valora positivament la labor del Govern municipal durant aquest any 2020, dient que 'malgrat haver hagut d’atendre l’emergència econòmica i social, s’ha avançat en projectes històrics per a Salou'

dimecres 16 desembre 2020

L’Ajuntament ha celebrat aquesta tarda un ple especial extraordinari de valoració i avaluació de l’exercici 2020 on, després de l’exposició de l’alcalde, els diferents portaveus dels grups municipals han exposat les seves valoracions i opinions

Segons l’alcalde, ‘s’ha fet una bona feina, actuant amb responsabilitat, dedicació i eficàcia, malgrat les dificultats i les incerteses’

Aquest migdia també ha tingut lloc el ple ordinari, on s’ha aprovat el pressupost de 46.762.500 euros per a l’any 2021, amb els vots favorables de l’Equip de Govern

 

L’Ajuntament de Salou ha celebrat avui dimecres, de manera telemàtica, un ple extraordinari amb l’objectiu de debatre l’exercici 2020 i el programa d’actuació del Govern municipal.

Dit plenari ha comptat amb la intervenció principal de l’alcalde de Salou, Pere Granados, que ha fet una acurada anàlisi de la situació actual de la ciutat, que afronta, amb èxit, la situació de crisi sanitària, arran la pandèmia de la COVID-19. I també ha valorat els reptes socials i econòmics assolits en el present exercici.

Així mateix, els diversos portaveus dels grups municipals al Consistori: Jesús Barragán (SUMEM PER SALOU); David González (PSC); Marçal Curto (ERC); Pere Lluís Huguet (C’s); i Mario García (PP); han reflectit els seus posicionaments.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha pronunciat un discurs on ha detallat l’esforç i les accions dutes a terme per l’Administració municipal per tal de fer front a la situació de pandèmia, arran de la COVID-19, que ha provocat una important crisi econòmica i social. En aquest sentit, ha iniciat el seu discurs, fent referència a l’ajut prestat als col·lectius i famílies més vulnerables, que, “arran de les conseqüències del coronavirus, han vist encara més incrementades les seves necessitats”.

Segons ell, davant d’aquest escenari, “s’ha fet una bona feina, actuant amb responsabilitat, dedicació i eficàcia, malgrat les dificultats i les incerteses”.

El Govern municipal ha adoptat tota una bateria de mesures de caràcter fiscal i de reactivació econòmica, d’atenció social, i de cura i protecció de la salubritat pública, destinades, exclusivament, a fer front a la situació i a minimitzar l’impacte sobre les famílies i els sectors econòmics salouencs.

Entre aquestes accions, Granados ha destacat l’impuls de programes i ajuts destinats a les persones, al teixit comercial, a la restauració i als serveis de proximitat; les campanyes de formació i de promoció; els plans de suport al sector turístic, a través del programa REPTTES; la implantació d’un sistema de control d’aforament de les platges, que ha merescut un premi per part de la patronal de la indústria digital espanyola (AMETIC); el cos de voluntariat i la col·laboració amb les entitats socials i humanitàries del municipi; i el suport a la comunitat educativa i centres d’ensenyament.

Així mateix, Pere Granados ha afirmat que “s’han mantingut actius tots aquells projectes de millora urbana i els plans estratègics que ens han de permetre desenvolupar i construir un municipi sostenible, intel·ligent i inclusiu”.

Actualment, es treballen els següents projectes: el Smart Salou; el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Salou; les 140 accions per assolir la certificació Salou Destinació Turística Intel·ligent (DTI); el Pla Estratègic de Turisme de Salou; i el Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima de Salou.

Granados també s’ha referit a la consolidació de projectes ‘macro’ estratègics pel municipi, relacionats amb equipaments i infraestructures, “que aquest Govern creu que són fonamentals per modernitzar la ciutat i posar-la a punt pel seu progrés social i econòmic”, com la renovació de l’avinguda de Carles Buïgas; l’Eix Cívic; la nova estació Salou – PortAventura; el desmantellament de les vies; el complex turístic de Hard Rock; la recuperació del litoral del Cap Salou i construcció del Camí de Ronda; i la canalització i desviament del Barranc de Barenys.

L’alcalde de Salou ha conclòs el seu discurs, assegurant que “aquest proper any 2021, s’aniran materialitzant avenços importants en matèria de serveis i infraestructures que s’han assolit”. Per ell, “podem dir que s’ha dissenyat un model clar de ciutat i un projecte estratègic vàlid i solvent pel progrés de Salou, implicat en l’impuls de l’economia local i la seva reactivació, i que s’estructura amb criteris i objectius de sostenibilitat i de transformació digital”.

Finalment, l’alcalde ha garantit que les persones i els col·lectius tindran una bona qualitat de vida i “podran gaudir de la millor ciutat possible on poder desenvolupar la seva vida social, laboral i familiar”, en una ciutat “preparada i qualificada en serveis, habitable i còmoda per viure”.

Així mateix, l’alcalde i els diferents portaveus del Govern han reconegut el treball, l’esforç i dedicació de tots els treballadors i treballadores municipals, a totes les àrees i regidories, per tirar endavant la feina diària i fer front a la difícil conjuntura actual.

 

Per la seva banda, el portaveu del grup municipal PSC, David González, ha destacat les activitats per mantenir Salou en uns nivells alts de seguretat, pel que fa als protocols de salut pública i higiene. Així mateix, ha posat de relleu la labor de coordinació amb el Centre d’Alta Resolució (CAR) de Salou; i ha esmentat el reajustament de les partides del pressupost.

A més, ha valorat l’esforç de la regidoria de Foment de l’Esport per adaptar-se a les restriccions per la COVID-19, entre altres qüestions.

 

Per la seva part, el portaveu de SUMEM PER SALOU, Jesús Barragán, ha assegurat que “el Govern ha hagut de fer un doble esforç; d'una banda, respondre a la crisi amb una ràpida adaptació de recursos i mitjans; i, d'altra banda, gestionar i administrar el dia a dia del municipi”; i ha destacat que “hem aconseguit avançar en grans projectes històrics per resoldre, també, problemes històrics”. Respecte a aquest any 2020, Barragán ha dit que “hem fet una aposta decidida per implantar i impulsar projectes i estratègies que ens transformaran en una destinació i un municipi on la innovació i la tecnologia aplicada als serveis i als recursos turístics ens proporcionaran una major qualitat de vida als residents i una millor experiència a els visitants”.

 

Aprovació del pressupost per a l’any 2021

D’altra banda, abans del ple extraordinari, ha tingut lloc el ple municipal ordinari, on s’ha aprovat el pressupost de la Corporació, el Patronat de Turisme i del Consorci CRT, per a l’any 2021. Aquest serà de 46.762.500 euros, un 5,24% menys respecte a l’any anterior, la qual cosa equival a 2.587.500 euros menys.

Respecte a aquest tema, l’alcalde Pere Granados ha assenyalat que “els pressupostos atenen a l’emergència social i econòmica”. També ha agraït a totes les persones involucrades en la seva elaboració el treball realitzat; i ha assegurat que “ha estat molt difícil quadrar la baixada d’ingressos amb les necessitats del nostre municipi, que s’han vist incrementades”.  

En aquest sentit, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “ens trobem davant d’un pressupost atípic”, i que “tot i la reducció, en la seva globalitat, es prioritza la ciutadania, l’emergència social i econòmica; i, sobretot, la recuperació per poder remar, conjuntament”.

El pressupost per a l’any 2021 s’ha aprovat amb els 11 vots a favor de SUMEM PER SALOU i PSC, i ERC, C’s i PP hi ha votat en contra (9).

Així mateix, al llarg del ple, s’ha verificat el document tècnic del Pla Especial del Port Esportiu de Salou, aprovat amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC i ERC; i les abstencions de C’s i PP.

També s’ha aprovat, amb els vots favorables de l’Equip de Govern (SUMEM PER SALOU i PSC), i les abstencions d’ERC, C’S i PP, el pla normatiu municipal per a l’exercici 2021; així com, també, la rectificació de l’inventari general de béns i drets de l’Ajuntament, votada de forma unànime, a favor.

En el decurs del plenari, s’ha aprovat el conveni regulador de la delegació de l’exercici de funcions en l’àmbit del tram local dels fons pel foment del turisme, amb els vots a favor de SUMEM PER SALOU, PSC, C’s i PP, i l’abstenció d’ERC.

A més, s’ha aprovat, per unanimitat, la pròrroga de l’acord de col·laboració entre el Consell Comarcal del Tarragonès i l’Ajuntament de Salou, per a la implementació del programa referents d’ocupació juvenil per a l’any 2021.

Per últim, s’ha aprovat per unanimitat la signatura de l’ampliació de l’addenda del contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Salou en matèria de serveis socials, altres programes i serveis relatius al benestar social i polítiques d’igualtat per a la implementació de mesures extraordinàries en relació amb l’impacte social de la pandèmia de la COVID-19 durant l’exercici 2020.

Així com, també, s’ha aprovat avui, de forma unànime, la signatura de l’addenda complementària al contracte programa entre el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i l’Ajuntament de Salou en matèria de serveis socials, altres programes i serveis relatius al benestar social i polítiques d’igualtat per a la implementació de mesures extraordinàries en relació a l’impacte social de la pandèmia de COVID-19 a les persones sense llar, les persones demandants de protecció internacional i els joves en situació de carrer.

Galeria d'imatges

ALCALDE DE SALOU PLE EXTRAORDINARI.JPG

Document Actions