Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde Pere Granados visita els nens i nenes que gaudeixen de la nova edició del Casal Xic’S

divendres 10 juliol 2020

El mandatari, acompanyat de la regidora d’Infància, Julia Gómez, s’ha entrevistat aquest matí amb el director del casal, Carlos Uriarte, de la Fundació En Xarxa, així com amb alguns dels monitors

Enguany, els grups (unitats de convivència) estan formats per un monitor/a i 10 nens, sense establir contacte amb les altres unitats, tal i com estableixen les directrius

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de la regidora d’Infància, Julia Gómez, han visitat aquest matí els nens i nenes que, enguany, gaudeixen de l’estiu a la nova edició del Casal Xic’S, a l’Escola Salou. El mandatari i l’edila, durant la seva visita, s’han entrevistat amb el director del casal, Carlos Uriarte, de la Fundació En Xarxa, que s’encarrega de la gestió aquest 2020, així com amb alguns dels monitors i monitores.

L’alcalde Pere Granados ha manifestat que “hem de posar a l’abast dels infants el gaudi de l’estiu, malgrat que ens trobem en una situació difícil”, i, és per això, que “des de l’Ajuntament hem apostat per oferir una nova edició, mantenint l’essència del Casal, però assegurant, també, que es compleix la normativa sanitària i es garanteixen les màximes condicions de seguretat, per tal de vetllar per la salut i benestar dels nens i nenes, així com de les seves famílies”.

Per la seva banda, la regidora d’Infància, Julia Gómez, ha assenyalat que, “el casal d'estiu és una bona alternativa perquè els nens i nenes gaudeixin mentre aprenen, i, en aquesta nova realitat, veiem que s’adapten molt bé a les normes de comportament”. L’edila també ha posat en valor “la importància de la socialització, en aquesta etapa de desenvolupament personal i educatiu”.   

Cal dir que, enguany, els grups (unitats de convivència) estan formats per un monitor/a i 10 nens, sense establir contacte amb les altres unitats, tal i com estableixen les directrius, amb la finalitat de minimitzar riscos de contagi i determinar possibles grups de confinament. Pel que fa al pati, les unitats estan separades per la traçabilitat, i es poden fer activitats conjuntes mantenint les distàncies i fent servir mascareta, excepte quan es faci esport.

Tot i així, la normativa d'aplicació va canviant cada dia i, tant la direcció del casal com els responsables del departament d'Infància, treballen, coordinadament, per vetllar pel seu compliment i el benestar dels infants. 

També s’han establert torns d’entrada, entre les 9 h i les 9.10 h, i de sortida, entre les 13.50 h i les 14 h; i a cada grup d'infants se'ls assigna una porta concreta per accedir al centre. Un cop finalitzades les inscripcions de les quinzenes i establerts els grups de convivència, aquestes particularitats es notifiquen a les famílies, durant la setmana anterior a l’inici del Casal. 

L'espai on es desenvolupa aquesta edició del casal, l'Escola Salou, permet treballar a l'aire lliure i mantenir aquests grups de convivència amb suficient distància i amplitud entre ells.

Entre els monitors/es del Casal Xic’S, hi ha diversos responsables de prevenció i higiene formats, específicament, per la Direcció General de Joventut, que vetllen per les mesures establertes. En aquest sentit, es garanteix la neteja continuada de mans; i es ventilen els espais utilitzats, de forma continuada; així com es faran neteges diàries dels espais i materials. A més, tal i com estableix el protocol d'higiene redactat amb aquesta finalitat, els espais comuns són repassats amb desinfectant a mig matí.

Entre els objectius principals d’aquesta nova edició, destaca el foment de la socialització dels infants, augmentant el marc de relacions i amistat; i la retrobada i contacte amb la natura i els espais oberts. També, des d’un vessant pedagògic, s’incorpora en el disseny educatiu de les activitats, l’experiència COVID-19, i s’enriqueixen aquestes activitats amb nous aprenentatges i experimentacions, treballant l’acompanyament emocional, el treball del dol, la gestió de la incertesa i la por a allò que és desconegut, entre altres aspectes.  

També pretén que l’infant aprengui les noves rutines, especialment, les que tenen a veure amb la higiene i la protecció; augmentar el desenvolupament de les capacitats creatives; i promoure accions i vivències que afavoreixen l’aprenentatge de valors, com la solidaritat, el respecte, la protecció al medi ambient, el treball en equip, el civisme, els hàbits saludables i el consum responsable.

 

Mesures de seguretat i protecció del Casal Xic’S

D’altra banda, per poder garantir les màximes condicions de seguretat, els nens i nenes porten la mascareta de casa en les entrades i sortides, i en aquells moments en que no es pugui respectar la distància mínima de seguretat. Els pares/mares/tutors notifiquen si hi ha alguna alteració en l'estat de salut dels infants a l’arribada al Casal i avisen de qualsevol canvi.

Malgrat que la responsabilitat de prendre la temperatura als infants recau en la família, els responsables del Casal poden prendre la temperatura de l'infant en qualsevol moment. Els monitors/es també es sotmeten a aquesta prova cada dia.

Els pares, mares i/o tutors també han signat la declaració responsable que exigeix la Generalitat, en relació amb la situació de pandèmia generada per la COVID-19 i el seu compromís d'informar, en cas de sospita. Per a tal efecte, el casal també compta amb un protocol establert per la Direcció de Joventut en coordinació amb el Centre d'Atenció Primària.

Entre els requisits generals per participar a les activitats del Casal, caldrà assegurar els següents aspectes: absència de malaltia i de simptomatologia compatible amb la COVID-19 (febre, tos, dificultat respiratòria, malestar, diarrea, etc.) o amb qualsevol altre quadre infecciós; i no haver estat en contacte estret o convivint amb una persona positiva confirmada o amb simptomatologia compatible, en els 14 dies anteriors.

Durant aquests dos mesos d’estiu, del 6 de juliol al 28 d'agost, les places oscil·len entre 80 i 120, depenent de la quinzena. Aquesta primera compta amb la participació de 108 nens i nenes. S'han superat les primeres previsions, però encara queden places lliures, per tal d'afavorir la conciliació familiar i laboral, i aportar el vessant lúdic i educatiu que els infants necessiten després d'un temps d'estricte confinament per a ells. Atès l'estat què ens trobàvem a finals de maig i principis de juny, la difusió i les inscripcions s'han realitzat de forma telemàtica. Més informació, trucant al telèfon 661 583 413, o al correu electrònic clubxics@salou.cat

Galeria d'imatges

2.jpeg
4.png
5.png

Document Actions