Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’alcalde Salou sol·licita al conseller d’Empresa i Treball que es restableixi l’horari d’obertura dels establiments comercials

dimecres 11 agost 2021

Pere Granados ha enviat una carta a Roger Torrent per tal que 'es recuperi, quan abans millor’, tenint en compte ‘les excepcionalitats dels municipis turístics’

També demana que ‘es busquin línies per plantejar un paquet d’ajudes econòmiques que compensin les importants pèrdues sofertes pel sector, amb la restricció horària’

 

L’alcalde de Salou ha dirigit una carta al conseller d’Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, on li sol·licita que es “reconsideri la decisió” de restringir l’horari comercial de tancament dels establiments de Salou, com a municipi turístic de costa; i que “es recuperi, quan abans millor”, el seu horari d’obertura, “segons les excepcionalitats que tenen els municipis turístics”.

Així mateix, Granados demana, a la missiva, que “es busquin línies per plantejar un paquet d’ajudes econòmiques que compensin les importants pèrdues sofertes pel sector, amb la restricció horària”.

L’alcalde argumenta, a la carta, que els establiments comercials dels municipis turístics de costa, en atenció a les seves dinàmiques i característiques específiques, ja s’havien adaptat a uns horaris que els permetien tancar a les 24 hores. Aquest aspecte té la seva rellevància, atès que és, precisament, en temporada alta, de les 22 h a les 24 hores, quan es concentra un moviment econòmic important per a aquest sector, el qual “amb la restricció imposada, veu reduir fins a un 40% la possibilitat del seu negoci”.

La carta argumenta de forma clara el greu perjudici que pateix el comerç de Salou per la mesura de la reducció de la franja horària d’obertura “imposada”, un fet que “hauria de fer reflexionar sobre la seva idoneïtat, ateses les conseqüències negatives, en un moment en què el sector necessita, més que mai, reactivar la seva activitat per sobreviure a una crisi sense precedents”.

Finalment, l’alcalde Granados manifesta la seva comprensió per “la lògica indignació del sector cap a la restricció de l’horari imposat”, que considera “desproporcionat” i “un greuge comparatiu, respecte a d’altres sectors que poden tancar a les 0.30 h”. Per això, sol·licita “una reunió, amb caràcter urgent i amb la participació de totes les entitats, per tractar el tema i arribar a una solució satisfactòria”.

Fitxers adjunts

Document Actions