Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Aliança i PortAventura aposten un any més per FITUR com a gran aparador turístic

La consolidació d’un model plural i complementari són la base de l’aposta conjunta d’enguany de la Costa Daurada

dimecres 18 gener 2012

Els municipis que formen des de fa més de sis anys l’aliança turística, Cambrils, Reus, Salou i Vila-seca, La Pineda Platja, juntament amb PortAventura, són presents un any més de forma conjunta a la fira FITUR de Madrid. Fitur ha quedat inaugurada aquest dimecres i romandrà oberta fins el pròxim diumenge. Aquesta fira, de marcat caràcter tècnic, s’ha convertit en referent professional per al sector.

En aquesta edició de la fira de turisme més important d’Espanya, els municipis representats sota el paraigües de la marca Costa Daurada han consolidat un any més la col·laboració i la presència conjunta de territori. El turisme familiar, la gastronomia, la cultura, i el sol i platja complementat per la nova atracció de PortAventura, són les propostes estrelles de la zona.

150 metres, dintre de l’espai de Catalunya, són els ocupats per les quatre destinacions i el parc temàtic, amb una significativa proporció dedicada a espai professional. El recolzament al sector en aquesta fira és un dels principals objectius, donat que durant els tres primers dies, són contínues les reunions i els contactes que s’hi realitzen. En la passada edició més de 2.000 professionals van passar per l’estand, espai que es converteix en un dels més dinàmics de Catalunya.

El primer dia de fira ha estat marcat per una forta presència de professionals del sector i representants institucionals que han mantingut reunions amb tour operadors, agents de viatges i hotelers presents. Les previsions cara la pròxima temporada, les tendències de mercat i noves propostes promocionals han estat temes tractats entre els representants turístics, tant al canal (roadshows i presentacions) com al públic final de la mà d’accions en fires com per exemple a la fira Navartur de Pamplona.

Cal recordar que aquesta fira va comptar l’any passat amb 10.434 empreses expositores  i més de 209.000 visitants.

La importància del certamen, queda palesa en les valoracions que els alcaldes dels municipis i el director de PortAventura han realitzat després de la primera jornada. L’Alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat la importància que el turisme estatal suposa per a Salou – vora un 50% – i que per això, el municipi ha d’estar present en un fira tant important i de les característiques de FITUR.  Per altra banda, també ha volgut posar de manifest que el treball conjunt és fonamental i que la col·laboració amb el sector privat és bàsica per una bona promoció.

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, s’ha mostrat satisfeta de la bona sintonia existent amb els municipis i alcaldes veïns i de la presència del municipi en aquest certamen. L’ha valorat com a molt important perquè el segment de turista estatal ha notat especialment la crisi i convé reforçar-lo de cara a la propera temporada.

Així mateix, s’ha referit a les especificitats pròpies de Cambrils que de sempre s’ha identificat amb el turisme familiar i que té un gruix important de segones residències. Per aquest motiu, accions realitzades a FITUR i en d’altres zones de l’Estat resulten primordials per als interessos cambrilencs.

Per la seva banda, l’alcalde de Vila-seca, Josep Poblet ha destacat el bon veïnatge existent entre els municipis costaners tot posant de manifest que enguany es celebren deu anys de l’aliança turística, a la qual Reus s’hi va sumar fa 6 anys, i que la bona feina feta ha permès aconseguir majors beneficis en matèria de promoció i una bona valoració per part del sector.

També s’ha referit a que el difícil moment que viu el turisme estatal converteix aquesta fira en un excel·lent aparador que permet reforçar aquest segment de visitants, sense menystenir l’augment considerable de turisme rus que enguany arribarà a la Costa Daurada.

El director del Patronat de Turisme de Reus, Josep Maria Cabré, s’ha referit al complement que suposa Reus en l’oferta turística costanera ja que aporta una oferta cultural i comercial ben important.  A més, ha volgut destacar la importància d’aquest primer dia en l’assoliment de contactes ja que hi ha representada la part política i la privada, fet que repercuteix positivament en l’establiment de relacions.

Finalment, el director general de PortAventura, Fernando Aldecoa, ha valorat molt positivament la temporada 2011, que ha estat clau pel desenvolupament turístic de la Costa Daurada. Per seguir aquesta tendència PortAventura presenta aquest any a FITUR un nou projecte d’atracció, la muntanya russa més alta d’Europa dirigida al públic familiar.

Galeria d'imatges

fitur.jpg
fitur.jpg

Document Actions