Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Aliança Turística es reuneix per unificar criteris i compartir estratègies de promoció i fórmules de treball per fer front als efectes de la COVID-19

divendres 15 maig 2020

L’alcalde i president del Patronat Municipal de Turisme de Salou, Pere Granados, es reuneix amb les regidores Marta Borràs (Turisme, Cambrils); Montserrat Caelles (Promoció de Ciutat, Reus); i Cristina Cid (Turisme, Vila-seca); i tècnics turístics de les quatre poblacions per consensuar línies de promoció conjunta, tenint en compte els valors de la seguretat, la salut i la sostenibilitat 
 
L’alcalde de Salou i president del Patronat Municipal de Turisme, Pere Granados, acompanyat del gerent de l’entitat, s’ha reunit, recentment, amb regidores i tècnics / ques dels patronats dels municipis que conformen l’Aliança Turística: Salou, Cambrils, Reus i Vila-seca.
 
Aquesta reunió de l'Aliança, que es va celebrar de forma telemàtica per primer cop, es va fer per unificar criteris a l’hora de prendre decisions, per tal de beneficiar els quatre municipis, pel que fa a les accions de promoció conjunta, i de tirar endavant iniciatives, amb la voluntat de construir una nova realitat i un nou producte turístic; tenint en compte les actuals circumstàncies d'emergència social i econòmica, i les expectatives de futur. 
 
A la trobada hi van assistir, a més de Pere Granados, la regidora de Turisme de CambrilsMarta Borràs; la regidoria de Promoció de Ciutat, de ReusMontserrat Caelles; i la regidora de Turisme de Vila-seca, Cristina Cid; a més dels respectius gerents de cada Patronat. 
 
Segons Pere Granados, “hem organitzat aquesta primera reunió per tal de recollir i crear les bases d’un document de treball intern, que ens ajudarà, a cadascun dels municipis de l’Aliança, a posar en comú quines són les nostres potencialitats com a ciutats turístiques dins d’aquesta unió; i què és allò que podem aportar al conjunt per tal de fer-nos forts davant els efectes de la crisi del coronavirus”. 
 
Cal dir que a la trobada es va avaluar la situació per la què està passant el sector turístic i també es va acordar que es definiria una línia d’accions de promoció, adaptada a la situació que estem vivint. 
 
Una de les conclusions a la què van arribar els responsables de turisme va ser "la necessitat de sumar, tot el possible, els esforços que es duen a terme, tant a nivell públic-privat, com públic-públic, fent referència, en aquest cas, a la col·laboració entre administracions". En aquest sentit, “cal reforçar la presència i les accions a nivell dels mercats de proximitat, el nacional i l’autonòmic”. 
 
Un altre dels punts que es va acordar fou posar en valor la suma de sinergies que implica que els quatre municipis estiguin sota el paraigües de la Costa Daurada
 
A nivell promocional, a partir d’ara es tindran molt en compte les accions de comunicació online i les campanyes en l’àmbit digital. En aquest sentit, els quatre municipis ja disposen de material conjunt, però ara el que volen fer és potenciar la seva difusió a nivell de canals digitals i xarxes socials. Es donarà, d’aquesta manera, una imatge de resposta unitària, de consens entre les poblacions, les quals coincideixen, principalment, en un dels principals segments de mercat al qual s’adrecen, el turisme familiar, que és el fil conductor de tots ells. 
 
Un altre punt important que es va consensuar va ser el de "treballar tenint en compte un posicionament que contempli els valors de la seguretat i la sostenibilitat". Així, existeix una voluntat de reforçar el missatge relatiu al fet que “som destinacions segures” i que “continuem anant units”. 
 
L’Aliança Turística fa 20 anys que es va crear. Els municipis que la conformen han sumat esforços i han col·laborat, estretament, en accions de promoció que els han aportat un lideratge important a la zona de la Costa Daurada central

Document Actions