Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’art de ‘Diario de una monja artista’ de Dolo Navas es trasllada a la Torre Vella de Salou

dimecres 16 setembre 2015

Aquest divendres a les 20 hores s’inaugura la mostra d’aquesta basca resident a Catalunya

 

Dolo Navas, una inquieta autora de Bizkaia que actualment viu i treballa a Catalunya, serà l’autora que inaugura la nova exposició que es podrà veure al Centre d’Art de la torre Vella de Salou fins al proper 17 d’octubre. Navas, que en la passada edició del Premi Salou de Recerca Pictòrica va situar la seva obra com a finalista, en aquesta ocasió omplirà les dues sales d’aquest espai de la Torre Vella i això li permet exhibir àmpliament la seva producció artística. Unes obres gens convencionals i que es mouen entre el terreny de les denominades “instal·lacions” com també del dibuix, el gravat  i de l’aprofitament de material de rebuig,  material tèxtil, en allò que ens recorda aquell corrent conegut com ‘art povera’.

 

La seva trajectòria artística ve avalada per un ample currículum en el que destaquen exposicions, mostres i tallers a molts indrets de l’estat espanyol i també a l’estranger. Estem davant d’un autora que malgrat la seva maduresa artística, lluny d’acomodar-se, cerca contínuament noves motivacions i reptes en aquest difícil i complex camp de las arts visuals i plàstiques.  

Pel que fa al seu currículum, Navas va acabar els seus estudis de Belles Arts a Berlín i aviat s’interessà pel reciclatge aplicat a l’art. Viatgera, nòmada i bohèmia, fa pocs anys que viu a Catalunya. Guanyà una beca per a un projecte artístic al conegut Centre d’art La Rectoria ubicat en una masia de Sant Pere de Vilamajor,un poble situat al Parc natural del Montseny.

Immersa en plena natura i un ambient rural dirigeix diversos tallers artístics al temps que continua la seva tasca creativa personal que inclou disciplines com el dibuix, l’escultura, l’art tèxtil, la instal·lació, el vídeo, la fotografia o la escenografia. En els darrers cicles de la seva producció personal ha treballat voluntàriament enclaustrada en una petita habitació d’aquella antiga masia com una monja en la cel·la d’un convent  aquest fet és allò que suggereix el títol de l’exposició.


La inauguració de la mostra es durà a terme aquest divendres 18 de setembre a les 20h.

Galeria d'imatges

tvella.jpg
expo.jpg

Document Actions