Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’artista marroquí Khalid El Bekay exposa 'Terre' a la Torre Vella de Salou

La mostra s’inaugura demà divendres a les 20 hores i es podrà veure fins l’1 de maig

dijous 07 abril 2011

Khalid El Bekay és un reconegut artista marroquí que té estudi a Barcelona i a Casablanca i que avui està considerat entre els màxims representants de l'art contemporani, no solament al seu país sinó a Europa. Ha exposat a diverses galeries i museus d'Espanya, França, Itàlia, Alemanya... i també al seu país natal i altres països del pròxim orient. Demà divendres a les 20 hores.
La seva obra és representada en nombroses col•leccions particulars i en importants fons de museus i galeries d'art.
Pel periodista i crític d’art, Josep Maria Cadena, “em vaig trobar davant d’una obra amb potència, amb voluntat de créixer i d’ampliar el seu recorregut amb la forma i el color; d’explicar-se cara al mateix pintor que la feia i d’arribar als altres amb temàtica pròpia”. L’obra que es presenta a la Torre Vella, segons Cadena, “és el resultat d’una evolució, d’una constant recerca dels colors com expressió de realitats interiors. (...) ha anat a l’abstracció que té la mateixa natura. Abstracció? Segons com es miri, perquè com tots hem viatjat en avió i hem observat la terra quan l’aparell s’envola o cerca la seguretat de la pista, sabem de les feixes de terra llaurada o en les que ja creixen, verds, el blat o l’ordi i que ens admiren sobre el sentit geomètric dels pagesos que cuiden dels camps”, explica. Aquesta mostra es podrà veure a la Torre Vella des de demà divendres i fins el diumenge 1 de maig.
L’exposició està organitzada per l'ajuntament de Salou, a través de la Regidoria de Cultura, i durant l'acte inaugural s’oferirà un concert de llaüt del prestigiós músic marroquí Abdelmajid Moutana. Tot seguit se servirà un vernissatge amb productes típics marroquins. L'acte serà presidint per l'alcalde Pere Granados. Assistiran el consol General del Regne del Marroc a Tarragona, així com representants de les entitats col·laboradores. L'exposició compta amb el suport del Consulat General del Regne del Marroc a Tarragona, el banc marroqui Attijariwafa bank, i l'associació sense ànim de lucre Adib Biladi.
Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pag_25_Medium.jpg
Retrat_Khalid__el_Bekay.jpg
Quadre.jpg
Retrat_Khalid__el_Bekay.jpg
pag_25_Medium.jpg

Document Actions