Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’artista Omar Bouragba exposa la seva obra pictòrica a la Torre Vella fins el proper 8 de juny

Les obres d’aquest artista reconegut internacionalment es troben a col•leccions de països com França, Itàlia, Hongria o EUA

dijous 23 maig 2013

L’alcalde, Pere Granados, va inaugurar recentment la nova exposició a la Torre Vella de l’artista Omar Bouragba, que hi va estar present,  juntament amb la regidora de cultura, Maria Jose Rodríguez. A  aquest acte, també va assistir el cònsol general del Regne del Marroc a Tarragona, Fares Yassir. L’exposició es podrà visitar a la Torre Vella fins el proper 8 de juny.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va destacar la trajectòria de l’artista “de nivell internacional” i va incidir en que “esperem que aquesta exposició sigui una oportunitat per gaudir d’una pintura, l’èxit de la qual va molt més enllà del país natal del pintor i poeta”.

El cònsol del Marroc, per la seva part, va pronunciar unes paraules en las quals va remarcar la importància d'allò que vingué a denominar "diplomàcia cultural", és a dir, “la cultura com a eina  potent pel coneixement mutu i en conseqüència el camí més apropiat per fomentar unes relaciones basades en la confiança”.
 

L’artista, Omar Bouragba, porta més de mig segle de trajectòria pictòrica i té una reconeguda posició en l’àmbit de l’art contemporani marroquí. L’obra del qual es troba en col·leccions no solament del Marroc, sino de països com França, Itàlia, Hongria, EUA, Aràbia Saludí, Finlàndia, Kuwait, Tunísia, Indonèsia, Anglaterra...

Nascut a Marrakech el 1945,  Bouragba comença a pintar al 1959 i a exposar assíduament des de 1965, però és a partir de 1970 quan s’obre a noves inquietuds i s’inicia les seves experimentacions al voltant de la grafia musulmana i el seu moviment circular que fa al·lusió a la creació de l’univers, i l’esfera, la lluna com a símbol de perfecció.

Omar és poeta i pintor a la vegada, tant els seus poemes com les seves pintures ultrapassen ideologies i creences concretes. A nivell formal, podríem vincular les seves formes orgàniques, sinuoses i sovint semi geomètriques i les seves característiques pinzellades de ritmes corbats i circulars amb fort component gestual, amb l’expressionisme abstracte. L’important, però en aquest cas, és allò que s’amaga al darrera: tota una pregona poètica a l’entorn d’allò més etern i infinit.

L’artista també es va  desplaçar per a l'ocasió des de la seva residència a Marrakech i va  agraí a l'Ajuntament de Salou i en concret a la Regidoria de Cultura, la invitació per poder exhibir la seva obra a Salou, ciutat que “no coneixia” i que li va resultar “molt agradable”.
 

Galeria d'imatges

discurs_pintor.JPG
parlant.jpg
parlant.jpg
discurs_pintor.JPG

Document Actions