Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’artista Perico Pastor mostra les seves experiències vitals en una exposició d'aquarel·les, a la Torre Vella de Salou

dissabte 22 juliol 2023

Va ser inaugurada ahir al vespre per l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat de l’autor urgellenc; la comissària Raquel Medina, i la regidora de Serveis Culturals de l’Ajuntament, Julia Gómez

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, va presidir ahir divendres l'obertura de la mostra d’aquarel·les del pintor, dibuixant i il·lustrador Perico Pastor, "Una crònica vital", un recull d’obres que tenen com a protagonistes les experiències vitals del prestigiós l’artista, a més d’expressions “exhuberants” de la natura i dels paisatges, captades a través dels seus viatges.

L’alcalde va agrair a l’artista el fet d’haver portat el seu art a la Torre Vella de Salou i va manifestar que “la cultura és una expressió de la llibertat individual i també col·lectiva”. Per aquest motiu, va dir, “des del Govern municipal, sempre defensarem i impulsarem la cultura i l’art com a expressió de llibertat”.

La regidora de Serveis Culturals, Julia Gómez, que ahir presentava la seva primera exposició com a edil, va glossar la figura de l’artista fent referència a “la capacitat de l’art per expressar emocions, compartir experiències i connectar amb els altres, a un nivell molt profund”. Va agrair a Perico Pastor “el fet de compartir el seu món” i va “convidar tothom a gaudir i connectar amb les emocions que transmeten les seves obres”.

Per la seva banda, Perico Pastor va definir la seva exposició com “un viatge a l’interior” i va fer referència a la seves vivències personals, que l’han influenciat en gran manera en el procés creatiu i artístic dels darrers temps. L’autor va pronunciar unes paraules emotives referides al retorn a la pintura, a les exposicions i a l’ajut de la seva família per tornar a posar-se davant els quadres. Va qualificar les seves obres com de “molt vitals, alegres i sense sentimentalismes”.

La comissària i crítica d'art Raquel Medina va destacar “l’espontaneitat, la imaginació i la creativitat” que reflecteixen les obres de Pastor, “sense cànons, ni regles”. Així mateix, va fer referència al “retorn a la vida” de l’artista, una etapa transcendental, després d’haver patit un important problema de salut. També va explicar la tècnica que empra l’autor, el qual treballa sobre “un suport de paper japonès, adherit al llenç, amb pinzells xinesos”, on crea “obres monocromes en tinta xinesa, però, principalment, aquarel·les d’un colorisme vivaç”.

La mostra es podrà visitar fins el proper 26 d’agost, en horari de dilluns a dissabte, de 18 a 21 h. Diumenges i festius, tancat. L’entrada és gratuïta i l’aforament, limitat.

Galeria d'imatges

INAUGURACIÓ EXPOSICIÓ PERICO PASTOR.JPG

Document Actions