Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’associació Búlgara de Salou celebra el dia de la ‘Martenitsa’

Han explicat a l’alcalde el significat d’aquesta tradició que té lloc cada 1 de març

dijous 01 març 2012

El mes de març és un més molt especial pels búlgars i celebren que s’acosta ja la primavera. Cada 1 de març celebren el dia de la Baba Marta o el que és el mateix “l‘àvia març” i la tradició mana que els seus ciutadans -de totes les edats- llueixen polseres, penjolls i unes nines fetes amb fil blanc i vermell com a senyal d’un màgic amulet, primera senyal que arriba la primavera. És per això que cada búlgar porta tal dia com avui un martenitsa; simbolitzant la fe que d’ara en endavant tot serà millor. Avui, un grup de nens i nenes de l’associació Búlgara de Salou, junt amb els seus pares han volgut explicar aquesta tradició a l’alcalde, Pere Granados, a qui li han lliurat les manualitats que ells mateixos han teixit amb fil blanc i vermell: el color blanc simbolitza la puresa, la innocència, l'alegria i la bellesa. El color vermell simbolitza la vitalitat, la salut i l'amor.

L’alcalde ha agraït el detall als nens i nenes i els ha encoratjat a mantenir les tradicions del seu país tot integrant-se dins la vida associativa del municipi.

A Salou hi ha una comunitat de 375 persones provinents de Bulgària que a més de donar a conèixer avui aquesta tradició duran a terme el proper dissabte 3 de març (dia de la festa nacional del país) un seguit d’activitats  al Parc Municipal de Salou de l’Avinguda Carles Buigas des de les 5 i fins dos quarts d’onze de la nit.

Galeria d'imatges

DSCN4810.JPG
DSCN4810.JPG

Document Actions