Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Associació Catalana de Municipis s’afegeix a la demanda liderada per Salou de més finançament per als municipis turístics

L’ACM, que sempre ha defensat un major finançament pels municipis catalans, s’adhereix a la demanda efectuada pels municipis turístics de disposar de més recursos per finançar les despeses que genera el turisme

divendres 19 novembre 2010

El Comitè Executiu de l’ACM, reunit aquest dimarts 2 de novembre, ha aprovat una moció sobre el finançament dels municipis turístics. L’Associació considera que “cal tractar de forma particular la posició dels municipis turístics”, ja que pateixen de forma agreujada la manca de recursos dels ens locals i aposta per dotar-los d’un “règim fiscal diferenciat”.

L’Associació ja ha manifestat en reiterades ocasions que els ajuntaments catalans necessiten majors recursos i que es fan càrrec de competències que no han anat acompanyades de la corresponent partida pressupostària. La situació s’ha agreujat amb la crisi econòmica i la disminució d’ingressos procedents d’altres activitats. Per aquest motiu, l’ACM, que sempre ha defensat un major finançament per als municipis catalans, es suma a la demanda efectuada pels municipis turístics, encapçalats per Salou, de disposar de més recursos per finançar les despeses que genera el turisme.

Tenint en compte que el finançament actual no té en compte la població estacional, l’ACM entén que “caldria atorgar un règim fiscal diferenciat”, que identifiqui un municipi turístic. La moció, aprovada pel Comitè Executiu de l’Associació, també proposa modificar la definició dels municipis turístics prevista a l’article 125 del Reial decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, reconèixer la seva singularitat i vincular-ne el finançament suficient per garantir la prestació de serveis a la població flotant.

En aquest context, l’Associació també reclama a la Generalitat el traspàs de la gestió de les platges o que aquesta administració “assumeixi subsidiàriament els costos i despeses que es paguen per algunes actuacions” com la neteja i manteniment de platges o el servei de socorrisme.

Fitxers adjunts

Document Actions