Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Associació Familiars Alzheimer de Salou enceta la Setmana de l’Alzheimer enmig de la commemoració dels seus 10 anys de lluita contra la malaltia a la capital de la Costa Daurada

El dimecres 21 de setembre, Dia Mundial de l’Alzheimer, s’inaugurarà l’exposició: “10 Anys d’AFAS”, al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS)

dimarts 20 setembre 2011

Amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer, 21 de setembre, l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Salou (AFAS) des del dilluns 19 de setembre  està desenvolupant una sèrie d’activitats: tallers d’estimulació cognitiva als malalts, sessions de ioga per als cuidadors, classes didàctiques i informatives per a joves i gent gran, mitjançant les quals es pretèn conscienciar a la població sobre la malaltia i millorar la qualitat de vida dels malalts i els seus familiars. Reunions informatives i de debat que començaren divendres 16 de setembre a les instal·lacions de l’Esplai de Jubilats de Salou on l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Salou es van reunir amb la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou i altres entitats i associacions del àmbit sociosanitari. Trobada on es va demanar el desenvolupament dels ajuts que contempla la Llei de Dependència i la necessitat urgent d’un Centre de Dia amb places concertades amb la Generalitat.

Aquest dimecres 21 de setembre a les 10:30h del matí començarà la inauguració de l’exposició: “10 Anys d’AFAS” al passadís del Teatre Auditori de Salou (TAS) i posterior xerrada informativa amb el títol: “Alzheimer: una nova relació” que anirà a càrrec de Guifré Cardona, psicòleg de l’Associació.

Pascual Roche, president de l’AFAS, va assenyalar que “enguany és l’Any Internacional de la Investigació de l’Alzheimer i l’Informe Mundial sobre l’Alzheimer 2011, aparegut aquests dies destaca els beneficis del diagnòstic i la intervenció primerenca. El cervell es com la nostra caixa negra que registra el desenvolupament d’aquesta malaltia que es dóna en diverses etapes i l’administració, institucions i centres poden millorar la qualitat de vida dels malalts i la seva capacitat cognitiva i intel·lectual”.

Els actes finalitzaran divendres 23 de setembre amb una sessió de cinema fòrum en la que es projectarà la pel·lícula: “La caja de Pandora” a les 18:30 hores a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic i on moderarà el posterior debat amb els assistents, Guifré Cardona.

Galeria d'imatges

Setmana_AFAS_I.JPG
Setmana_AFAS_II.JPG
Setmana_AFAS_I.JPG
Setmana_AFAS_II.JPG

Document Actions