Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Escola Internacional del Camp culmina el projecte educatiu amb l’inici de les obres el proper mes d’abril

El centre educatiu comptarà amb dues línies que comprenen des de l’escola bressol al batxillerat i cicles formatius de grau mig i superior. El complex comptarà amb un campus on s’integra la residència d’estudiants a més de pavelló poliesportiu i la piscina coberta

dimarts 25 gener 2011

Aquest migdia s’ha presentat a Salou el projecte de l’Escola Internacional del Camp, un complex educatiu amb un format inèdit i pioner a la zona i que s’implanta a Salou de manera imminent. La previsió d’inici del treballs de construcció del centre amb una inversió total de 12,35 milions d’euros s’inicien el proper mes d’abril per tal de començar el curs el mes de setembre de 2012. El centre d’ensenyament serà reglat en tots els nivells educatius no universitaris i comptarà amb dues línies en les diferents etapes educatives: escola bressol, educació infantil i primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mig i grau superior que podran culminar amb uns 1.200 alumnes en un termini de 7 anys, tot i que la previsió d’inici d’alumnat es xifra en uns 180 alumnes. Com ha explicat el president del Fòrum Cívic del Camp (FCC), Josep Mª Bach “darrera d’aquest projecte hi ha sis anys de treball intens en una llarga gestació en la que l’alcaldia de Salou ens ha fet costat en tot moment”.

Cal recordar que el FCC ha creat una fundació sense ànim de lucre per a portar a terme aquest projecte educatiu que pretén donar servei a una població potencial de 600.000 persones en l’àmbit del Camp de Tarragona. L’alcalde de Salou, Pere Granados, per la seva part, ha volgut agrair l’esforç del FCC tant en el projecte educatiu com en el projecte arquitectònic i ha parlat d’un “projecte educatiu molt potent per Salou i pel Camp com a única escola internacional al sud de Catalunya”. El batlle, ha comentat que “estem molt satisfets per la inversió en formació dels alumnes i dels salouencs” a més d’apuntar que es crearan uns 200 llocs de treballs directes i indirectes.

El projecte constructiu, que ha presentat l’arquitecte Josep Benedito, s’ubica a uns terrenys propers als Mossos d’Esquadra i del Consorci Recreatiu i Turístic (CRT) s’organitza en forma d’espina, distribueix el Centre Docent en tres edificis. La primera fase (7,5 milions d’euros) comprèn el 60% del global de l’escola:

 

1- L’edifici escolar

L’accés al conjunt es produeix des del punt topogràficament més alt del solar, des de l’encreuament dels carrers Salvador Espriu i Mercè Rodoreda. Des d’aquest punt, i a través d’un generós vestíbul, s’accedeix a l’espai de la plaça del fòrum   –àgora-, i a la sala d’actes. El fòrum, concebut com a plaça pública coberta, té la vocació de convertir-se en l’espai central de l’activitat del centre. Ha de ser espai de trobada, reunió i intercanvi. Des del vestíbul principal, s’inicia el recorregut a través de l’eix de connexió de tot el conjunt. El passadís connecta de Nord a Sud els mòduls destinats als aularis de diferents cicles i els espais de serveis comuns. Aquest eix es parteix en tres trams per tal d’evitar una llargada excessiva. En els punts d’inflexió d’aquest recorregut, es situen els nuclis de comunicació verticals i els accessos als espais exteriors (el fòrum, pistes poliesportives, horts).

Els diferents pavellons que contenen el programa d’aulari s’endrecen seqüencialment: l’escola bressol i educació infantil –d’una sola planta-; educació primària, ESO i batxillerat –cicles formatius, de planta baixa +2 -. La connexió amb aquests pavellons es produeix, des de l’eix de comunicació, a nivell de l’accés principal en planta primera.

2 - L’edifici per residència

La residència comptarà amb una capacitat per a 138 places i amb una superfície construïda de 4.464m2. (en una segona fase)

3 -L’edifici poliesportiu

Format per una piscina coberta, un pavelló poliesportiu i el seus serveis. La piscina es dimensiona d’acord amb els paràmetres establerts per a un equipament tipus PCO-2 i el pavelló poliesportiu respon als requeriments del model PAV-2 del Consell Català de l’Esport. Els serveis a totes dues instal·lacions són comuns. La superfície construïda del conjunt és de 3.117m2.

 

El Patronat del Fòrum Cívic del Camp ha encarregat la solució arquitectònica del Projecte Educatiu curosament elaborat sobre les bases d’un model de qualitat, amb arrelament al territori i de projecció internacional a l’estudi d’arquitectura RQP Arquitectura, slp. La definició arquitectònica d’aquest projecte ha de fer possible el desenvolupament de les activitats educatives que, dins del marc normatiu, estableix el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i, amb especial atenció, propiciar el marc organitzatiu i de relacions pròpies de l’esperit del model pedagògic Sòcrates Educa. Aquest s'estructura en uns eixos fonamentals:

 

La internacionalització:

  • Els alumnes acaben el procés educatiu dominant l'anglès, el català i el castellà
  • Es potencia l'aprenentatge d'una quarta llengua, oriental o europea
  • L'escola participa activament en xarxes de col·laboració i intercanvi amb altres centres del món, tant per l'alumnat com pel professorat

L’excel·lència en l'ús de les noves tecnologies

  • A l'escola es fa un ús eficient, permanent i innovador de les tecnologies emergents
  • No sols com un fi en si mateixes, sinó com a instrument facilitador d'aprenentatge i relació amb tercers

El compromís amb la comunitat:

  • A través de programes com el d'Aprenentatge i Servei amb serveis a la comunitat o el mentoratge entre alumnes de diferents edats... de manera que a més de rebre una formació acadèmica de qualitat, es fomenta el sentit de la solidaritat, de l'esforç i de la generositat envers els altres.
  • S’incorporen diversos espais per a promoure la comunicació i l’intercanvi, per a la celebració de trobades i presentacions (el fòrum i l’auditori), per al desenvolupament de l’activitat física (pistes esportives, gimnàs).

La sostenibilitat:

  • Des de la construcció dels edificis, fins al funcionament quotidià, els valors de la sostenibiliat i del respecte al medi ambient son presents a l'EIC
  • L'edificació, les instal·lacions i el desenvolupament d'una pedagogia basada en els valors de l'austeritat personal i el consum responsable són elements visibles d'aquesta sensibilitat del model educatiu

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ext_02.jpg
acces_02.jpg
ext_02.jpg
acces_02.jpg

Document Actions