Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Escola Municipal de Música de Salou celebra santa Cecília amb nombroses activitats

El proper dimarts 29 s’ha programat un concert de piano i violí a la sala Xavier Turull

dijous 24 novembre 2011

L’Escola  Municipal de Música de Salou (EMMS) ha celebrat aquest passat dimarts a la tarda la seva patrona, Santa Cecília, i ho ha fet organitzant diverses activitats on els joves alumnes han estat els protagonistes. D’una banda, els més petits, nens i nenes de 4 i 5 anys, van treballar amb manualitats i van muntar una exposició de campanetes musicals i de planetes, inspirats en l'obra del compositor Gustav Holst, "Els planetes"; després va tenir lloc un concert a càrrec dels nens de 6 anys i també dels grups de cambra avançats a la sala Xavier Turull que va quedar petita per l’elevat volum de pares i alumnes que hi van assistir. En acabar la part més acadèmica es va celebrar un berenar. Per la regidora d’Ensenyament, Julia Gómez, es tracta “d’una festivitat amb un elevat valor educatiu i pedagògic que introdueix als més petits en el món de la música des de diversos àmbits”, ha dit. Per la seva part, la directora del centre, Roser Berengueras, ha explicat que aquestes sessions serveixen per capgirar el dia a dia de l’escola però són altament profitoses pels alumnes.

Però les celebracions d’aquest dia tant assenyalat no acabaran fins el proper dimarts 29 de novembre quan a les  19:30h s’ha programat a la sala Xavier Turull un duo de violí i piano format per Beatriz Sirvent(violi) i Hiroko Arimoto(Piano), les quals interpretaran obres de Bach, Leoš Janáček, Mozart i Saint-Saëns.

 

Pel que fa als currículums:

BEATRIZ SIRVENT: Comença a estudiar violí als 4 anys a l’Escola Municipal de Música de Salou, continuant els seus estudis al Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona des dels 6. Als 9 anys guanya el primer premi de la seva categoría del Concurs Obert de l’Arjau  de Barcelona. Als 10 anys es premiada amb menció d’honor al Certamen de Música Vila de Salou. L’any següent és finalista en l’especialitat de Música de Cambra al Concurs Obert de l’Arjau de Barcelona. Als 11 anys guanya el tercer premi del 1r Concurs Cordes Júnior de Barcelona. És en aquest mateix any quan accedeix com a membre titular a l’OEMUC (Orquestra de les Escoles de Música de Catalunya en l’actualitat JONC Alevins) on va exercir en qualitat de concertino  fins l’any 2005. Als tretze anys guanya el 1r premi del 2n Concurs Cordes Júnior de Barcelona.

Durant l’any 2005 guanya el 2n premi de  Concurs Obert d’Interpretació Musical l’Arjau de Barcelona en la segona categoría (fins a setze anys). També al 2005 va ser seleccionada com a membre  titular de la JONC (Jove Orquestra Nacional de Catalunya).

L’any 2006 realitza les proves d’accés al Grau Superior en el Conservatori Superior de Musica de Salamanca on cursa estudis Superiors en la especialitat de violí amb la professora Isabel Villa.

Els anys 2009 i 2010 és seleccionada como membre titular en JONDE i en aquest mateix curs 2009-2010 és conviadada per la Orquestra de Cadaquès treballant sota la direcció de Sir Niville Marriner i, posteriorment amb Gianandrea Noseda (en gira amb Ainhoa Arteta del 27 al 30 d’abril). El febrer de 2010 guanya una de les beques Ibercaja per a joves intèrprets. Al llarg d’aquest període amb Matricula d’Honor. Al juny de 2010 supera les proves d’admisió de la Hochule  für Musok and Theater de Hannover on rep actualment classes de la professora Elisabeth Kufferath. Ha rebut classes de professors com Santiago Juan, Corrado Bolsi, Angel Jesús Garcia, Jaqueline Ross, Daniel Menéndez, Mauro Rossi, Cristoph Schickendanz, Andreas Röhn, Donald Weilerstein, Elisabeth Kufferath, Enrico Onofri, Quartet Casals i Quartet Quiroga.

Ha estat sota la direcció de músics com: Manel Valdivieso, Salvador Brotons, Jordi Mora, Salvador Más, Pablo González, Cristóbal Halfter, Bruno Aprea, Lutz Kohler, Eiji Oue, Gianandrea Noseda, Neville Marriner.

 

HIROKO ARIMOTO:Neix el 1978 en Kagoshima (Japó). Rep les seves primeres classes de piano als 4 anys. Del 1997 fins al 2001 cursa estudis en la Universitat de Kagoshima, on rep classes de piano del professor  Kioto i classes de Pedagogia del professor Tanaka. L’any 2001 es gradua amb honors i continua els seus estudis de perfeccionament de piano en l ‘Escola Superior Música Delmold amb  Nerine Barret. L’any 2004 finalitza els seus estudis amb les máximes qualificacions. Llavors inicia el seu treball el professors Micheal Keller, el qual finalitza l’any 2008 amb el seu reciital de Postgrau.  Ha rebut master-classes de profesors de prestigi de Bruno Canino, Klaus Schilde, Andreas Staier, Wibaut Frank, Frederich Wilhelm Schunurr i Andreas Schiff.

Entre els anys 2003 i 2007 treballa com pianista acompanyant oficial de la classe del professor de clarinet Hans-Dietrich Klaus. Des de l’any 2006 és pianista acompanyament oficial de les classes de violí de Elisabeth Kufferathi Ulrike-Anima Mathé en l’Escola Superior de Música Delmoldi en la Hochsule für Musik und Theater de Hannover. També ha estat a les masterclasses dels següents professor: Eberhard Feltz, Nobert Kaiser, Yang Wen Sinn, Ana Chumachenko i Andreas Schiff. La seva carrera en solitari i la seva trajectòria en la Música de Cambra sempre han generat gran atenció i reconeixement per part de crítica i músics.

Galeria d'imatges

audici_Sta._Ceclia_055.jpg
audici_Sta._Ceclia_035.jpg
audici_Sta._Ceclia_029.jpg
audici_Sta._Ceclia_048.jpg
audici_Sta._Ceclia_055.jpg
concertistes.jpg
audici_Sta._Ceclia_053.jpg
audici_Sta._Ceclia_048.jpg
audici_Sta._Ceclia_029.jpg

Document Actions