Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Escola Municipal de Música de Salou celebra l’acte central del 25è aniversari amb l’estrena de la cantata ‘Sa...Sa...Salou’

dimecres 22 abril 2015

Tots els alumnes i el gruix de professors han estat treballant en aquesta peça que va representar-se ahir al TAS

 

Més de 400 espectadors van omplir ahir a la tarda el Teatre Auditori de Salou per assistir a l’acte principal de celebració dels 25 anys de l’Escola Municipal de Música de Salou (l’EMMS). La trobada, que va obrir la directora de l’EMMS, Roser Berengueras, va servir per mostrar part de la feina que s’ha dut a terme des de l’escola des de l’inici de curs i amb la implicació de tot el professorat a més dels alumnes. Cada diada de Sant Jordi des de l’EMMS interpreten un concert que, enguany, s’ha dedicat a Salou, amb l’estrena d’una cantata que relata els orígens del municipi i evoluciona fins als dies actuals. A l’acte també hi va assistir l’alcalde, Pere Granados, qui va recordar com l’EMMS va ser un dels primers equipaments educatius i culturals que l’Ajuntament posava en marxa després de la segregació. El curs 90-91, Salou feia realitat un projecte important per anar dotant d’espais de dinamització i formació cultural per als infants i joves.

 

El batlle –acompanyat també de la regidora d’Ensenyament, Júlia Gómez, i d’altres regidors- va tenir unes paraules de record per a la primera directora i impulsora del centre Chantal Decopette, “a la qual, a títol pòstum, és just reconèixer la seva exemplar feina i agrair-li l’entusiasme i el rigor de gestió amb el qual va donar vida a la primera escola i els primers estudis”.  Granados, també va recordar com després dels primers 25 anys “hi han passat equips diversos de professors i de professores; equips de direcció, també alumnes de diverses edats, joves i menys joves; que, plegats i conjuntament amb els diversos governs municipals, han fet d’aquesta escola no solament un centre de referència d’estudis musicals, sinó també un espai de divulgació de l’art i la cultura musical, despertant l’interès de molts infants i joves per entrar a formar part de grups corals i instrumentals creats per la mateixa escola”. Així, a dia d’avui, més de 300 persones integren els diversos cursos on el més jove té 4 anys, però també hi ha cabuda per a adults, el de major edat supera els 80.

 

En acabar la interpretació de la cantata ‘Sa...Sa...Salou’  i després d’una primera part on van tocar diferents peces l’orquestra de guitarres, l’orquestra de corda, i van cantar els cors Infantil i Mitjà es va tallar un pastís d’aniversari que es va repartir entre els alumnes, professors i assistents.

Galeria d'imatges

web.jpg
P1140496.JPG
IMAG1180.jpg
P1140455.JPG

Document Actions