Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Espai infantil Estació del Carrilet de Salou compleix el seu 10è aniversari

divendres 26 febrer 2021

El centre va ser inaugurat per l’alcalde Pere Granados i els regidors i regidores de la Corporació, el 26 de febrer de 2011 i des d’aleshores funciona com a seu d’activitats lúdiques i pedagògiques, adreçades als nens i nenes de Salou

L’alcalde destaca ‘l’important benefici que ha tingut pel municipi aquest espai infantil, donant ampla cobertura a les necessitats de les famílies amb fills i filles i també al seu desenvolupament creatiu i personal’

La regidora d’Infància, Julia Gómez, remarca la funció educativa de l’espai de lleure, així com l’organització d’activitats i tallers que, a més d’entretenir jugant, ‘inculquen els valors de l’amistat i la companyonia’

L’Espai infantil Estació del Carrilet de Salou compleix 10 anys. El centre fou inaugurat per l’alcalde Pere Granados i els regidors i regidores de la Corporació, el 26 de febrer de 2011. Des d’aleshores, l’equipament ha estat un punt neuràlgic de Salou pel que fa al desenvolupament d’activitats adreçades als nens i nenes, tant pel que fa a tallers, com xerrades divulgatives, actes festius i punt de trobada de les famílies, comptant amb la mainada i la col·laboració dels avis i àvies del Casal, que impartien tallers intergeneracionals, per posar en comú la tasca d’educar i distreure, tot aprenent.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha tingut paraules de felicitació pel centre i ha posat en valor la gran tasca pedagògica, lúdica i educativa de l’equipament, que des de la seva inauguració ha organitzat més d’un miler de tallers, xerrades informatives i festes inspirades en efemèrides del calendari, com ara la Castanyada, el Nadal, Sant Jordi o el Carnaval, entre d’altres.

L’alcalde ha declarat que “valorem l’important benefici que ha representat per les famílies de Salou i els seus fills i filles aquest espai infantil de lleure i educatiu”. Granados ha afegit que “continuarem treballant per tal que infants de la nostra ciutat puguin gaudir d’uns equipaments adequats que contribueixin al seu desenvolupament i maduresa”.

Per la seva part, la regidora d'Infància, Julia Gómez, ha assenyalat que “tan aviat com la situació pandèmica estigui totalment controlada, l’Espai infantil Estació del Carrilet tornarà a obrir les seves portes”. Gómez remarca la funció educativa de l’espai de lleure, així com l’organització d’activitats i tallers que, a més d’entretenir jugant, inculquen els valors de l’amistat i la companyonia”. Així mateix, “les nostres mascotes Rocky i Confetina s’han convertit en l’emblema del centre, a través del Club Xic’S, que té 4.213 socis en aquests moments i va creixent”.

L’Antiga Estació del Carrilet connectava ferroviàriament Salou i Reus. Els Serveis Tècnics Municipals van recuperar i adequar els espais existents a l’edifici, habilitant-los per a l’ús dels infants i també per dur-hi a terme activitats lúdiques i pedagògiques, a més de serveis de gestió, atenció a les famílies i espai per al personal docent i monitors i monitores.

La superfície total construïda es de 418 m2. En el moment de la seva habilitació com a espai d’infància també es va fer una intervenció d’envergadura a la plaça del Carrilet. Aquesta compta amb un espai circular pavimentat, adequat per acollir activitats i espectacles a l’aire lliure.

Part de l’aspecte exterior de l’edifici es conserva com era originalment, atès el seu valor arquitectònic, ja que es tracta d’un immoble catalogat a Salou. La superfície de la zona infantil, de 0 a 1 anys, és de 34,97 m2 i la zona per a nens/es majors d’un any és de 120,26 metres quadrats.

L’horari d’atenció al públic, quan sigui obert, és de dilluns a divendres, de 10 a 13 h i de 16 a 20 h.

Galeria d'imatges

2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
6.jpeg
7.jpg

Document Actions