Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’espectacle benèfic ‘Zambomba Flamenca’ torna a Salou, el proper diumenge, 5 de desembre, per recaptar fons a favor de la investigació del càncer infantil

divendres 26 novembre 2021

És un esdeveniment organitzat per la Unión Musical ‘La Flamenca’ i la Hermandad Rociera del ‘Pastorcillo Divino’, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, i l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí de Salou; entre d’altres entitats, empreses i associacions

Tindrà lloc a les 18 h, al Teatre Auditori de Salou (TAS)

Les entrades donatiu es poden adquirir, pel preu de 8 euros, en diferents establiments del municipi i de la província. La recaptació anirà destinada, íntegrament, al Pediatric Cancer Center, el nou centre d’oncologia pediàtrica de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona

 

La setena edició de l’espectacle benèfic ‘Zambomba Flamenca’ tornarà a Salou, el proper diumenge, 5 de desembre, per recaptar fons a favor de la investigació del càncer infantil. Tindrà lloc a les 18 h, al Teatre Auditori (TAS). La recaptació anirà destinada, íntegrament, al Pediatric Cancer Center, el nou centre d’oncologia pediàtrica de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, per a la investigació del càncer infantil i perquè els més petits tinguin l’oportunitat d’accedir als millors tractaments.

Cal destacar que la Zambomba és l’expressió del sentiment i la tradició del Nadal andalús, a través de la música flamenca.

Aquest esdeveniment és organitzat per la Unión Musical “La Flamenca” i la Hermandad Rociera del “Pastorcillo Divino”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou, la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, i l’Associació Oncològica Dr. Amadeu Pelegrí de Salou; entre d’altres entitats, empreses i associacions.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha expressat la seva satisfacció de tornar a acollir aquest gran esdeveniment benèfic, atès que l’any passat no es va poder celebrar per motius de la pandèmia. Ha manifestat que “ara més que mai, hem de demostrar la nostra solidaritat i generositat, per tal que els nens i nenes pacients de l’Hospital de Sant Joan de Déu tinguin l’oportunitat d’accedir als tractaments més innovadors, per guanyar en qualitat de vida i poder lluitar, amb èxit, contra aquesta malaltia”.

Per la seva banda, la presidenta de la Casa de Andalucía de Tarragona y Provincia, Charo García Caballero, ha explicat que “és molt important continuar donant per a la investigació del càncer infantil, ja que un diagnòstic a temps pot significar la vida”. En aquest sentit, ha assenyalat que “tots tenim algú proper o nosaltres mateixos que estem passant per aquesta terrible malaltia”.

La presidenta també ha explicat que va conèixer una de les pacients, i la seva experiència personal, que va “donar-nos una lliçó de valentia i va ensenyar-nos a comprendre que, amb les ajudes externes, les aportacions individuals i la força de tots, és com es pot lluitar contra aquesta malaltia”.

La regidora de Sanitat i Salut Pública, Beatriz Morer, ha assenyalat que “estem encantats de que se celebri aquest espectacle benèfic, per segon cop, a Salou” i, ha afegit, “esperem que els nostres veïns i veïnes gaudeixin d'aquest acte i que siguem un dels municipis que han contribuït en la investigació contra el càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu”. També ha afirmat que “des de la regidoria, i des de l'Ajuntament, sempre donarem suport a aquest tipus d'iniciatives”.

Així mateix, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “estem molt contents de poder rebre al Teatre Auditori de Salou un acte tan important arreu del territori com és la Zambomba Flamenca”, atès que “és per una molt bona causa, que uneix la cultura amb la solidaritat”.

L’espectacle comptarà amb més de 60 artistes, la música de 30 guitarres, percussions, violí, piano, baix i vint “cantaores” i “cantaoras”. Tots ells, participen de forma altruista.

L’entrada donatiu es pot adquirir, al preu de 8 euros, als següents establiments:

Salou:

- PELUQUERIA T-3 - c. Francolí, 8

- DELIKATESSEN GRANADOS, MERCAT MUNICIPAL - Via Roma

Vila-seca:

- COCOSTEGUI MOBILIARI I DECORACIÓ - Rambla de Catalunya, 6

- PLUS SERVICIOS VILA-SECA - c. Tenor Josep Foraster, 7, Local 3

Tarragona:

- MADONNA MODA - Plaça de Ponent, 2

Sant Pere i Sant Pau (Tarragona):

- ESCUELA DE BAILE MONTSE Y MENCHU – de dilluns a dijous, de 17 a 20 h, a la Llar de Jubilats

Torreforta (Tarragona):

- PAPELERIA LA PAJARITA - c. Sant Benilde, 4

La Granja (Tarragona):

- PELUQUERÍA LAS TIJERAS DE MARY – c. Illes Balears, 7

Bonavista (Tarragona):

- AV. DE VECINOS BONAVISTA – c. 5, 25

- TIENDA SALVA Y LOLI – c. 21, 98

També es pot participar a través de la Fila Zero, fent una donació al número de compte ES51 0182 6128 4402 0381 4308.

El projecte de la Zambomba Flamenca va néixer l’any 2013. L’any 2018, moment en què va arribar aquesta causa a la província de Tarragona, aquest acte solidari es va posicionar entre els principals que col·laboraven en la causa de l’Hospital Sant Joan de Déu, atès que es va aconseguir duplicar l’import recaptat.

La darrera edició, l’any 2019, que va tenir lloc a Salou, per primer cop, es van recollir fins a 21.019 euros, a través de les aportacions i venda d’articles.

Cal destacar que, des del seu inici, la Zambomba Flamenca ha aportat més de 60.000 euros a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

L’espectacle també tindrà lloc a altres llocs del territori, com Sant Boi de Llobregat (4 de desembre); La Llagosta (12 de desembre); i l’Hospitalet del Llobregat (18 i 19 de desembre).

Document Actions