Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’exconseller i pregoner Josep Gomis defineix Salou com un poble “lluitador, sensible i responsable i amb sentiment de pertinença’

Amb el pregó avui es dóna el tret oficial a la celebració de la festa major del 30 d’Octubre a Salou que commemora els 24 anys del naixement com a municipi

dijous 24 octubre 2013

Salou ha donat aquest vespre el tret de sortida a la festa del 30 d’Octubre que, enguany, commemora el 24è aniversari de la segregació de Salou.  Una data transcendental de la història recent, perquè es commemora i recorda el dia en que la majoria de salouencs i de salouenques, units com un sol poble i després d’un llarg i complicat procés, aconseguien l’aspiració de crear el seu municipi, Salou i d’aquesta forma constituir també als pocs mesos, la seva primera Corporació municipal.

L’exconseller de Governació i actualment president de la Fundació Onada, Josep Gomis, ha anat desgranant en el seu discurs amb un to humà, serè i amb moltes referències ètiques, com Salou ja es perfilava com un “poble lluitador, sensible, responsable; un poble amb personalitat i amb un caràcter i sentiment de pertinença” que va fer possible que “aquells sentiments i dins d’un gran pacte entre passat, present i futur;  amb un futur incert però carregat d’esperança; amb un futur que no es guanya amb grans discursos sinó que es guanya fent i fent-nos. I vosaltres ho heu aconseguit”.

Gomis, també ha fet referència a les paraules que ja va pronunciar al pregó que va protagonitzar en el marc de les Nits Daurades fa 18 anys. “Vosaltres, els salouencs, voleu mostrar amb la vostra festa el tarannà d’un poble (...) com sou gràcies al vostre esforç, treball i dedicació”.

Per acabar el seu pregó, l’exconseller ha instat a tots els salouencs –i especialment als que hi havia presents a la sala de plens plena de gom a gom, a seguir endavant amb pas ferm.  “Mireu el futur amb optimisme i afronteu els problemes amb valentia. Dels vostres triomfs en parlarà l’eternitat”.

 

Per la seva part, l’alcalde, Pere Granados, tot agraint Josep Gomis el seu entusiasme per acceptar el repte de ser el pregoner d’enguany  també ha volgut reflexionar sobre el present i futur. El batlle s’ha referit al fet que després de 24 anys com a municipi “aquest temps transcorregut i l’experiència adquirida ens ha d’oferir a tots una dimensió i una perspectiva prou ampla com per reflexionar sobre allò que hem aconseguit entre tots”, i ha instat a la societat a anar més enllà dient que “ens ha de convidar també a un nou esforç comú i a remar en la mateixa direcció per tal de garantir i consolidar un nou període de progrés i de prosperitat per Salou. Hi ho podem aconseguir si sabem aprofitar amb intel·ligència la situació i la conjuntura propicia que se’ns presenta en forma de grans projectes empresarials i inversions públiques. Ja us avanço que des del govern municipal gestionarem aquesta situació com una nova oportunitat, amb un alt sentit de la responsabilitat i en benefici de l’interès general, perquè estic convençut que pot esdevenir la segona gran transformació que ha viscut Salou des de la seva Segregació”.

El batlle però també ha volgut agrair l’honorable Josep Gomis “el vincle ben especial amb Salou. Primer perquè, molts ho sabem, va mostrar-se receptiu, va saber escoltar i va entendre els salouencs en moments de gran incomprensió. I segon perquè pocs poden dir haver participat de forma tan definitiva en la creació del municipi de Salou”.

Cal recordar com, en compliment de la sentència del Tribunal Suprem de 30 d’octubre de 1989, aquell desembre el Molt Honorable president Jordi Pujol i el llavors conseller de Governació Josep Gomis, van signar el decret de segregació aprovant la constitució del nou municipi de Salou; i el gener de 1990 el mateix conseller, el pregoner d’aquesta festa, signava l’ordre de creació de la Comissió Gestora, que era la primera corporació de Salou. 

En acabar els discursos, la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, li ha lliurat una placa commemorativa de l’acte mentre que l’alcalde li ha fet a mans una figura-reproducció del monument al rei Jaume I.

Galeria d'imatges

DSCN2053.JPG
DSCN2019.JPG
DSCN2057.JPG
DSCN2057.JPG
DSCN2053.JPG
DSCN2019.JPG

Document Actions