Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’èxit del RallyRACC a Salou consolida les dues proves dins el municipi, una al passeig i l’altre a Emprius

Avui s’ha presentat al 49ena edició del campionat del món que tornarà a Salou per novè any consecutiu del 24 al 27 d’octubre

divendres 07 juny 2013

El RallyRACC Catalunya-COSTA DAURADA, Rally de España, arriba el 2013 a la seva 49 edició afegint una nova evolució al seu camí d’innovacions i d’aportació de novetats al Campionat del Món FIA. Aquest migdia  s’ha presentat el recorregut de la prova que es disputarà del 24 al 27 d’octubre amb base a Salou, com a penúltima prova del Campionat del Món. Moltes són les novetats d'aquesta edició, la qual pot presumir de reunir totes les innovacions dels últims tres anys per crear el ral·li definitiu: Sortida oficial i real del ral·li des de Barcelona a la qual seguiran tres trams cronometrats de nit sobre asfalt; Salou i PortAventura de nou els nuclis de la cursa per 9è any consecutiu en una prova que tindrà de tot: Nit, dia, asfalt, terra i mixt, la qual cosa farà que l'elecció de l'ordre de sortida es faci al final de la segona jornada d'asfalt de cara a abordar la tercera, que serà mixta. Cal recordar com el 2012 la prova llançava una nova aportació amb la disputa d’una especial urbana en el cor de Salou que enguany es manté i passa a dissabte a partir de les 17,30 hores i modifica la terra per asfalt al shakedown a la zona d’Emprius. L’alcalde, Pere Granados, ha destacat com “des de Salou hi ha un compromís i una aposta ferma perquè el rally es quedi aquí. Creiem que és un gran esdeveniment esportiu que genera un gran impacte en 4 dies xifrat en més de 24 milions d’euros i que suposa una boníssima promoció per Salou, per la Costa Daurada i per Catalunya als mercats internacionals”.  I es que segons han donat a conèixer l’any passat el rally va comptar amb 40,5 milions d’espectadors arreu del món; va generar 678 milions d’impactes publicitaris i va arrossegar a més de 153.000 persones (un 20% de les quals estrangeres).

 

Aquest migdia, la presentació de l'itinerari ha reunit a la Diputació de Tarragona a més de l’alcalde de Salou, a Benet Presas, President del Patronat Municipal de Turisme de Salou; a Felip Ortiz, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Salou;  a Josep Poblet, President de la Diputació de Tarragona; Xavier Espasa, Director de l'Agència Catalana de Turisme; Fernando Aldecoa, Director General de PortAventura; Sebastià Salvadó, president del RACC; i Aman Barfull, director de l'àrea esportiva del RACC i director de cursa del RallyRACC, que ha desglossat les novetats del recorregut d'aquesta nova edició que ja està en marxa.

 

Reconeguda unànimement des de fa uns anys com una competició altament selectiva, precisament per les aportacions abans esmentades, el 49 RallyRACC serà aquest any la penúltima prova puntuable del calendari de tretze i possiblement el marc on es decidirà algun campionat, ja que és puntuable per tots els que es convoquen en el marc del mundial. La prova serà vàlida per als Campionats del Món FIA de Ral·lis de Pilots, Copilots i Constructors/Equips, WRC-2 i Producció, WRC-3 i Júnior, un ple de puntuabilitats que han de permetre gaudir d’una llista d’inscrits d’acord amb l’interès que el RallyRACC desperta a nivell internacional. La de 2013 serà la novena vegada consecutiva que la ronda espanyola del mundial de ral·lis se celebrarà íntegrament a la Costa Daurada, amb epicentres localitzats a Salou i al parc temàtic PortAventura, i el segon consecutiu amb la sortida oficial situada a Barcelona.

Tots els assistents han lloat, així mateix, la tasca que, any rere any, duen a terme la Policia Local de Salou, els Mossos d'Esquadra i altres cossos que garanteixen la seguretat d'aquesta prova esportiva emblemàtica.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

click.jpg
click.jpg

Document Actions