Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’exposició ‘Turisme de Postal’ arriba a Salou

Aquest dissabte s’inaugura la mostra a les 19,30 hores a la sala d’actes del Club Nàutic

dijous 16 maig 2013

Turisme de Postal és una exposició en la qual es pot observar la transformació de les poblacions de costa, entre elles Salou, arran del fenomen del turisme, a través de la reproducció de les postals procedents del fons de l’empresa Foto Raymond de Tarragona, dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona i que ara es pot admirar, en part, en aquesta exposició.  La mostra Turisme de Postal proposa una aproximació al turisme a partir d’un tipus de documental ben particular: les postals promocionals editades a partir de les fotografies de Raimon Miserachs. El dissabte a les 19,30 hores s’inaugurarà aquesta mostra amb la presència de l’alcalde de Salou i el Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica i Regional i Degà de la Facultat de Turisme i  Geografia de la URV, Salvador Anton.

A mitjan segle XX, el turisme va transformar tant els costums i les formes de viure l’oci com l’economia i l’urbanisme de les poblacions de costa. Des de llavors, l’activitat turística ha determinat en bona mesura el model de creixement de les poblacions de costa i ha esdevingut un dels principals motors econòmics de les comarques del Camp de Tarragona. En aquesta exposició també descobrirem algunes instantànies de Salou on percebrem l’inici de la  transformació del municipi. El regidor de Turisme, Benet Presas, destacava com “podem descobrir en aquesta mostra instantànies de Salou que posen de relleu que la importància turística de Salou és fruit de moltes generacions de persones que porten molts anys treballant en aquest camp”.

Les postals són un retrat dels espais i els escenaris del turisme i, alhora, formen part dels mecanismes del negoci ja que es conceben  com a element d’atracció. Les imatges procedeixen del fons de l’empresa Foto Raymond de Tarragona (1940-1991), que es troba dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona.

Turisme de Postal és una exposició produïda per la Fundació Catalunya – La Pedrera i l’Arxiu Històric de Tarragona. La mostra es podrà veure a la sala d’exposicions del Club Nàutic de Salou, del 18 al 31 de maig i l’entrada és gratuïta.

Galeria d'imatges

turisme_de_postal.jpg
turisme_de_postal.jpg

Document Actions