Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’exposició ‘Turisme de Postal’ es podrà visitar fins el 31 de maig al Club Nàutic de Salou

L’alcalde de Salou, Pere Granados i el Catedràtic de la URV, Salvador Anton van inaugurar la mostra que romandrà oberta fins el 31 de maig

dilluns 20 maig 2013

Aquest cap de setmana s’ha inaugurat l’exposició  Turisme de Postal al Patronat de Turisme de Salou amb la presència de l’alcalde de Salou, Pere Granados i el Catedràtic d’Anàlisi Geogràfica i Regional i Degà de la Facultat de Turisme i  Geografia de la URV, Salvador Anton. Les postals promocionals editades a partir de les fotografies de Raimon Miserachs es podran visitar a la sala d’exposicions del  Club Nàutic de Salou, del 18 al 31 de maig i l’entrada és gratuïta.

Durant la inauguració, el catedràtic va explicar que “L’exposició és fascinant perquè retrata just el moment del canvi. Els inicis d’una transformació impensada i inimaginada”.  Anton va remarcar que “les fotografies permeten observar l’acceleració del temps, el canvi de cicle i la valoració del procés, totes elles parlen de la transformació del nostre territori, de la nostra societat i del nostre futur –fins i tot el turístic”. Per la seva part, l’alcalde de Salou, Pere Granados, va donar la benvinguda als assistents a l’exposició i va destacar la necessitat de continuar reinventant-se per tal de mantenir el turisme com a motor econòmic del territori   i la importància de promocionar la destinació i els municipis de la Costa Daurada de manera conjunta per tal de ser més potents”.

 


A mitjan segle XX, el turisme va transformar tant els costums i les formes de viure l’oci com l’economia i l’urbanisme de les poblacions de costa. Des de llavors, l’activitat turística ha determinat en bona mesura el model de creixement de les poblacions de costa i ha esdevingut un dels principals motors econòmics de les comarques del Camp de Tarragona. En aquesta exposició també descobrirem algunes instantànies de Salou on percebrem l’inici de la  transformació del municipi.
“La ràpida transformació d’una societat encara preeminentment agrícola, ramadera i pesquera a principis dels anys 60 en una societat que imita els usos i pràctiques urbanes dels turistes, entra en dinàmiques de modernització social i adopta pautes de consum associades al temps de lleure” va destacar també Salvador Anton en relació al que els visitants podran descobrir durant la seva visita.
Les postals són un retrat dels espais i els escenaris del turisme i, alhora, formen part dels mecanismes del negoci ja que es conceben  com a element d’atracció. Les imatges procedeixen del fons de l’empresa Foto Raymond de Tarragona (1940-1991), que es troba dipositat a l’Arxiu Històric de Tarragona. Turisme de Postal és una exposició produïda per la Fundació Catalunya – La Pedrera i l’Arxiu Històric de Tarragona.

Galeria d'imatges

6.jpg
6.jpg

Document Actions