Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’exposició itinerant: “Consum IN – La nostra força” arriba a Salou i ens reflecteix una forma eficaç i pràctica d’entendre el consum

La mostra romandrà oberta al públic fins al 23 de desembre, al passadís del TAS

dilluns 05 desembre 2011

La regidoria de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum ha organitzat en col·laboració amb l’Agència Catalana de Consum (ACC) aquesta interessant mostra on es convida a l’espectador a reflexionar sobre els hàbits de consum, sobre els drets dels consumidors i especialment, sobre els deures dels consumidors.

La mostra pretén divulgar una nova i més responsable manera d’entendre el consum basada en informar-se, triar, complir i reclamar quan calgui.

Està adreçada a un públic adult amb l’objectiu que prengui consciència sobre els seus propis actes de consum i pugui modificar-los si cal, adoptant una actitud crítica i responsable. L’Agència Catalana del Consum (ACC) vol transmetre amb aquesta exposició les claus per evitar conflictes de consum; però també assessorar al públic assistent per poder reclamar en cas que sigui necessari.

El visitant trobarà consells pràctics de com actuar davant els entrebancs més habituals que es poden plantejar en els sectors que han generat més reclamacions a l’Agència Catalana de Consum durant els anys 2009 i 2010, com són: els de l’energia, transport aeri i telefonia mòbil i internet

“L’exposició Consum IN – La nostra força” facilita les recomanacions més adients que s’han de tindre present abans de comprar un producte o de contractar un servei. Per això, es molt important, a més de conèixer i exercir els drets sempre; ser també  conscients dels deures que tenim tots els consumidors com són: informar-se bé, tenir criteri, ser responsable en les decisions i tenir fermesa per reclamar.

La inauguració fou presidida pel primer tinent d’alcalde Mario García i ha comptat amb la presència del sotsdirector de l’Agència Catalana de Consum, Albert Melià Roset; la regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum, M Reyes Pino; Josep Lluc Arias i Arias, Cap del Servei d’Estudis i Comunicació de l’Agència Catalana de Consum i de la Sra. Angeles García Maldonado, presidenta de l’Associació Intercomarcal de Consumidors i Usuaris de Catalunya.

El primer tinent d’alcalde, Mario García ha agraït la presència del públic assistent i dels representants de l’Agencia Catalana de Consum; així com dels organismes i entitats d’usuaris i consumidors que han fet possible aquesta mostra itinerant. El primer tinent d’alcalde, Mario García ha assenyalat que “l’exposició ens brinda l’oportunitat de reflexionar sobre els nostres propis actes a l’hora de consumir i contractar serveis; a més d’obrir-nos el camí per adquirir una actitud crítica i responsable, per aplicar amb fermesa i seguretat després; ens ensenya on adreçar-nos quan fem compres per internet i hem de reclamar amb consells que són molt útils, abans de recórrer a la via judicial”.

La regidora de Promoció Econòmica, Comerç, Mercats i Consum, M. Reyes Pino ha destacat que “la nostra obligació com a responsables polítics és servir a la ciutadania, informar els consumidors sobre els seus drets i deures, assessorar i inculcar una manera responsable d'entendre el consum que permeti triar correctament productes i serveis contractats”.

Albert Melià, sotsdirector de l’Agència Catalana de Consum ha afirmat que “és la primera vegada que l’exposició surt de les comarques de Barcelona i Salou, és el primer municipi que acull aquesta mostra de consells pràctics sobre els drets i deures dels consumidors”.

Galeria d'imatges

Foto_I.JPG
Foto_II.JPG
Foto_III.JPG
Foto_I.JPG
Foto_II.JPG

Document Actions