Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Institut Jaume I Salou enceta una exposició amb una vuitantena d’edicions en diferents llengües de l’obra el ‘Petit Príncep’

L’alcalde i la regidora de Cultura, presents a la inauguració

dijous 22 abril 2010

Aprofitant la setmana de Sant Jordi L’institut Jaume I de Salou ha muntat una exposició sobre la figura de ‘El Petit Príncep’ amb un recull de 81 llibres en diferents idiomes, fruit de la cessió amb caràcter temporal de l’àmplia col·lecció de la que disposa la senyora Núria Palacín. En aquesta mostra, que recull la portada i la primera pàgina del llibre, s’hi pot trobar l’edició en laosià; en gaèlic; en feroès; en finès; en bosni; en bengalí; en crioll mauricià o d’altres llengües més properes com el català, el castellà el francès o l’anglès.
L'alcalde de Salou, Pere Granados, juntament amb la Regidora de Cultura i Festes, Isabel Aguilera, han estat els encarregats d’inaugurar aquesta exposició que es podrà veure fins el proper 30 de juny per a tot el públic i molt especialment adreçada a les escoles de Salou. L’acte, que ha encetat la directora de l’Institut, Montse Vallès, ha servit per destacar la bona feina que es fa des del departament de llengües del centre on hi conviuen més d’una trentena d’idiomes.
L’alcalde, Pere Granados, per la seva part, ha encoratjat els joves a llegir  i a buscar el veritable significat que té més que prestigiosa obra de l’escriptor Antoine de Saint-Exupéry  i ha felicitat Palacín, la propietària de l’àmplia col·lecció de llibres, qui ha explicat que des de l’any 2000 ha reunit més de 223 llibres en 117 llengües; algunes edicions tant particulars com una en braille; una altra rosarigasino o en Kurd.
Abans d’acabar l’acte un grup d’alumnes ha llegit en diferents idiomes la primera pàgina del Petit Príncep.

Document Actions