Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Institut Marta Mata acull la mostra ‘El litoral de Salou’, fins el proper dia 21 de febrer

dimecres 16 febrer 2022

La inauguració va tenir lloc ahir dimarts, per part de l'alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà

A l'obertura, van assistir-hi tots els delegats/des dels cursos d'ESO i BAT, acompanyats de la directora del centre, Carme Moreno, i de la professora Sandra Benaiges

 

L'Institut Marta Mata de Salou va inaugurar ahir la mostra itinerant "El litoral de Salou", que estarà exposada al centre, fins al 21 de febrer, inclòs. L'obertura de l'exposició va comptar amb l'assistència de l'alcalde Pere Granados, acompanyat de la regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez; i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà; així com, també, de tots els delegats/des dels cursos d'ESO i BAT; de la directora del centre, Carme Moreno, i de la professora Sandra Benaiges.

Aquesta mostra està formada per fotografies relatives a com era la capital del turisme de la Costa Daurada, abans del fort desenvolupament urbanístic; i sobre l'evolució que ha tingut el litoral salouenc.

En el transcurs de la inauguració, l'alumnat que cursa una assignatura optativa que duu per nom "La Revista" es va interessar per qüestions concretes relatives al patrimoni natural que es pot admirar a les fotografies de l'exposició; i també sobre la tasca que comporta la responsabilitat dexercir com a alcalde del municipi de Salou. En aquest sentit, diversos estudiants van entrevistar Pere Granados, i les respostes es veuran reflectides a la revista digital del centre, "M&M Salou Report".

L'alcalde va fer una explicació relativa a diversos punts del litoral de Salou i va esmentar, a més, la relació que hi tenen diversos fets i anècdotes de caràcter històric. Alhora, va destacar que el coneixement del municipi crea llaços de pertinença molt estrets, que contribueixen a estimar Salou, "d'on ens hem de sentir orgullosos", va assenyalar, per la "qualitat de vida que ofereix".

La regidora de Serveis Educatius, Julia Gómez, va valorar i va agrair "l'actitud positiva, curiosa i proactiva" dels alumnes, que "demostren interès per les coses que passen al seu voltant i per la bona predisposició a treballar i aprendre".

El regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, va destacar “l'interès del grup d'estudiants per conèixer la seva població i els seus racons naturals, plens d'una història desconeguda que val la pena descobrir, a través de la mostra i també a través d´excursions pel litoral”.

La directora del centre, Carme Moreno, va agrair l'organització de la mostra de l'Ajuntament i va posar en valor la gran riquesa de paisatges naturals que es poden conèixer i admirar a Salou.

Algunes d'aquestes imatges fan referència a: Els Pilons, Platja dels Capellans, Punta del Po Roig, Platja Llarga, Cap de Salou; les dunes a la platja de Llevant; la Torre Nova i el Llatzaret; la Caleta de les Roques Punxoses; la Penya Tallada i la Punta Roja; la Punta Prima; la Cala de la Font i la Cala de la Vinya; la Punta del Cavall; la Punta Xica; la Cala Morisca, la Cala Crancs; la Roca Falconera, el Far, la Cala del Reguerot, la Roca Peixera; la Tossa Alta, antiga Kal·lipolis; el Racó, la Punta de la Cella i la destrucció de la Tossa Alta, des de l'aire; la Cala del Reguerot i els Enlliscalls; els sorrals del Bosc de la Glorieta; el Martellet, la Cala del Mollet del Far i les Ànimes; la Punta del Fanal, la Cala de la Font i la Cova del Pirata, el Bassot i la Punta Salada, la Cala de la Penya Tallada i la Caleta dels Marbres, entre d'altres punts.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
5.JPG

Document Actions