Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’obra ‘Cuadros incompletos’ de Patrizia Lohan guanya el Premi Salou de Recerca Pictòrica

divendres 15 juliol 2016

Demà a la tarda s’ inaugura la mostra a la Torre Vella on també s’hi poden trobar els dos accèssits, les mencions d’honor i la resta d’obres seleccionades 

 

La Torre Vella de Salou ja té a punt la inauguració de la mostra del Premi Salou de Recerca Pictòrica 2016, que enguany arriba a la novena edició. Demà a les 20 hores es durà a terme l’acte de lliurament dels premis que donen com a guanyadora el treball de Patrizia Lohan amb l’obra ‘Cuadrados incompletos’, la qual s’incorpora al fons d’art municipal; el primer accèssit s’ha considerat per l’obra  ‘Acorde’ de Pepa Satué; a més d’un segon accèssit per The kidnaping of Christine Lagarde’ de Kepa Garraza. El jurat també ha decidit, en consideració als seus mèrits, atorgar mencions d’honor a les obres ‘Hombre y mujer con banderillas’ de Rafel Bestard iNeither XII’ de Víctor Solanas-Díaz. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, s’ha mostrat molt satisfeta pel nivell de les obres, una trentena de les quals es podran veure a partir de demà al centre d’art de la Torre Vella, i per la repercussió que ha tingut en el camp de les arts plàstiques.

El Premi Salou de Recerca Pictòrica —promogut des del patrocini de la família Rubio Sáez i recolzat, ja des del primer moment del seu plantejament, per l’Ajuntament de Salou a través de la regidoria de Cultura– ha sabut consolidar la seva gradual implantació i desenvolupament, repartint una important dotació econòmica que supera els 8.000 euros.

 

La guanyadora d’aquesta nova edició del Premi de Pintura, dotat amb 6.000 euros, és nascuda a Giarre, Catània (Itàlia),té doble nacionalitat alemanya e italiana; però va crèixer a Schorndorf, Stuttgart  (Alemanya) i viu  des del 1992 a Sant Cugat del Vallès. Pel que fa a formació ha cursat estudis a l’Escola d’Arts Plàstiques i Disseny de Sant Cugat; a més ha participat a diverses exposicions individuals; les més recents de les quals han estat aquest mateix 2016 a la Galeria d’Art Canals, “Variacions”. Sant Cugat del Vallès; l’any passat a la Galeria Marita Segovia, “Reflections”. Madrid; entre d’altres. 

També ha format part d’exposicions col·lectives el 2014 a la Galería Marita Segovia de Madrid; el mateix any a la Feria Art Madrid; al 2013 a la Room Art Fair #3 de Madrid; el 2012 a la Galería Espai G de Terrassa, entre un llarg etcètera; i compta amb dues obres exhibides als museus  Frauenmuseum Bonn (Alemanya) i al Museu de Sant Cugat del Vallès.

 

L’exposició de les obres guanyadores i seleccionades s’inaugura demà 16 de juliol en l’acte de lliurament de premis i es podrà visitar fins al 18 de setembre al Centre cultural de la Torre Vella. (Restarà tancat  de l’ 1 al 4 de setembre).

 

El jurat, que ha emès el veredicte per unanimitat, ha estat format en aquesta nova edició per:

Román de la Calle. Ex President de la Real Academia de Bellas Artes de San Carlos. Catedràtic d'Estètica i Teoria de les Arts de la Universitat de València, ex Director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM). Crític, historiador i teòric de l’art.

Josep Maria Cadena. Periodista, crític d'art i escriptor.

Joan Gil. Crític, comissari independent, gestor cultural.

Antoni Pinyol. Galerista i arquitecte.

Violant Porcel. Directora de la Galeria Marlborough Barcelona. Crític d’art col·laboradora de La Vanguardia.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

permipintura.jpg
premipintura.jpg

Document Actions