Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’obra ‘Figuras’ de Lola Berenguer s’endú els 6.000 euros del VII Premi Salou de Recerca Pictòrica

En total s’han valorat els treballs de 83 artistes. El dissabte 22 de setembre tindrà lloc l’acte de lliurament dels premis i d’inauguració de la mostra

dimecres 12 setembre 2012

L’artista de El Ejido (Almería) Lola Berenguer  amb la seva obra “FIGURAS”  s’ha endut el 7è Premi Salou de Recerca Pictòrica 2012- Memorial José Luis Rubio Sáez dotat amb la quantitat de 6.000 euros. Berenguer és llicenciada en Belles Arts, en l'especialitat de Pintura. Va estudiar a la Facultat de Belles Arts de Sevilla. Des de fa uns anys participa amb èxit en nombrosos certàmens artístics de tota Espanya com el Premi de Pintura de la Universitat de Múrcia, Certamen d'Arts Plàstiques de la UNED, Premi Tudela de Pintura, Biennal Torres García, Certamen de Pintura Parlament de la Rioja, Arts Plàstiques de la Diputació d'Alacant...  Sempre ha treballat l'abstracció i actualment s'interessa més pel llenguatge geomètric i constructiu.

El jurat –que es va reunir el passat dissabte 8 de setembre- format per Josep Maria Cadena (periodista i crític d’art); Juan Manuel Bonet (comissari, crític d’art i escriptor); Daniel Giralt- Miracle (crític i historiador de l'art català) i Pilar Ribal Simó (crítica d'art i comissària d'exposicions) també han decidit que el primer accèssit del Premi Salou de Recerca  Pictòrica serà per l’obra “TECTÓNICA DEL ESPACIO” de Ruth Morán dotada amb 1.500 euros i que els 800 euros del segon accèssit premiaran l’obra “ASSAIG S.T. 1909-1919/000” de Gonzalo Elvira. A més, el jurat en consideració als seus mèrits ha decidit distingir amb una Menció especial a les obres de “DOUBLE DOPPLER” de Jo Milne i “PERMUTACIÓN 3-2” de Pepa Satué. En aquest sentit, el jurat ha destacat l’elevat nivell general dels concursants presentats.

Cal destacar que, en aquesta edició, es van inscriure on line al blog del premi fins a  111 concursants, (per tant una participació en la línia de les més altes enregistrades fins ara) i sense canvis significatius respecte l’anterior edició. Van enviar el dossier dins el termini previst 89 concursants. Per incompliment de les bases  van quedar fora 6 artistes i, finalment, 83 van ser acceptats i valorats en el procés de selecció portat a terme pels quatre membres del jurat. 

El proper dia 22 de setembre tindrà lloc la inauguració de l’exposició, que comptarà amb les 30 obres seleccionades dels concursants procedents d’arreu de l’Estat espanyol, i que inclou l’obra guanyadora, els dos accèssits i les mencions especials. L’obra dels 30 artistes formaran part de l’exposició i del catàleg que es donarà a conèixer el proper dissabte 22 en l’acte de la Torre Vella de Salou per al lliurament dels premis.

Galeria d'imatges

RuthMORAN__obpre_300.jpg
GUANYADORA_lolaBERENGUER_obpre_300.jpg
2acc.GonzaloElvira__300.jpg
jurat.JPG
SEGON_ACCESSIT.GonzaloElvira__300.jpg
GUANYADORA_lolaBERENGUER_obpre_300.jpg
PRIMER_ACCESSIT_RuthMORAN__obpre_300.jpg
jurat.JPG

Document Actions