Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’obra de Jaume Queralt s’exposa des d’avui a la Torre Vella

La inauguració de la mostra ‘Fortuny & Queralt’ ha aplegat nombrós públic i autoritats

divendres 21 juny 2013

El centre d’art de la Torre Vella de Salou ha oberta vull les seves portes amb una de les exposicions més esperades de l’any. La mostra ‘Fortuny & Queralt’ ha suscitat un enorme interès, raó per la qual una nodrida representació del món de l’art i la cultura s’ha aplegat al voltant de la inauguració que ha tingut lloc aquest vespre. L’alcalde, Pere Granados ha inaugurat aquesta exposició que es podrà veure fins al 6 de juliol. Granados, ha destacat en els seus parlaments com “Queralt, amb el seu mestratge i particular estil, interpreta les més conegudes obres de Fortuny aconseguint el doble mèrit de fer-les fàcilment identificables i, alhora, poder-hi reconèixer d’immediat la seva mà, la qual cosa és fa evident en totes i cada una de les obres exposades”; tot plegat en un any molt assenyalat ja que coincideix amb el 175è aniversari del naixement del pintor reusenc Marià Fortuny.

Per la seva part, Jaume Queralt, ha explicat com “busco en la creació artística, una alliberació d’influències i classicismes, intentant reunir-hi, l’espai, la composició, el color, etc., investigant-hi, per buscar la bellesa a través de la veritat de la matèria, a través dels immensos espais oberts i buits de figures que suggereixen moviment en una característica comuna de llibertat”. El pintor afincat a Alforja també afirma com en la seva maduresa, i amb unes ganes enormes de treballar, està en una fase entre l’impressionisme i l’abstracció. “El domini del dibuix, amb la importància del color i la llum es conjuguen en una amalgama pictòrica, molt important dins la meva obra, ja que busca profunditat i matisació del color que juntament al fort expressionisme, es dilueixen, naixen en unes noves formes, per formar una sola cosa”.

A la mostra també hi havia altres regidors, entre ells, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez; a més de la crítica d’art: Raquel Medina; Josep Mariné  ex alcalde d’Alforja  i ex president de la Diputació de Tarragona i l’actual alcalde Juan José Garcia i nombrós públic.

La mostra es podrà visitar fins al 6 de juliol i l’horari de la Torre Vella per a les visites a l’exposició és de dilluns a dissabte de 18 a 21 hores; diumenges i festius tancats.

Galeria d'imatges

8.jpg
1.jpg
4.jpg
8.jpg
1.jpg
4.jpg

Document Actions