Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’obra dels artistes Dominika Berger, Núria Guinovart i Beatriz Bizot ja es pot visitar a la Torre Vella

La Torre Vella acollirà l’obra de les tres artistes fins al 3 d’agost, de 18 a 21 hores

dimarts 16 juliol 2013

L’alcalde de Salou, Pere Granados acompanyat de la regidora de Cultura i Festes, Maria Jose Rodríguez van inaugurar recentment  l’Exposició de les artistes Dominika Berger, Núria Guinovart i Beatriz Bizot. L’exposició que podrà visitar-se a la Torre Vella romandrà oberta fins de juliol al 3 d’agost, de 18 a 21 hores. Es tracta d’una interessant proposta, una exposició complexa i reflexiva. Els visitants podran descobrir les propostes de tres les artistes durant els mesos d’estiu.

“Estem molts contents d’inaugurar aquesta exposició que permetrà al visitant transitar entre tres propostes culturals molt interessants. Potser és la manca de color, però l’existència d’aquestes “cendres i oxids” li donen un transfons existencial” ha explicat l’alcalde de Salou.

Dominika Berger és d’origen polonès. Va cursar la llicenciatura en Belles Arts a la Universitat de Cracòvia, en l’especialitat de pintura. L’any 2000 s’establí a Barcelona per continuar la seva carrera artística. Les primeres exposicions foren a Cracòvia i Munic (Alemanya).Un cop residint a Barcelona, ha fet exposicions individuals en diverses galeries de Catalunya: AB de Granollers, Ismes de Vilanova i la Geltrú, Espai Pere Pruna de Barcelona (juntament amb Núria Guinovart). També ha pres part en diverses exposicions col•lectives: La Galeria de Barcelona, Galeria Esther Montoriol de Barcelona, entre altres.

Núria Guinovart és de formació autodidacta combinada amb l’aprenentatge de delineació i un monogràfic d’escultura a la Llotja de Barcelona, és de molt petita al taller del seu pare, on pren contacte amb la pintura. Comença a pintar a l’oli des de jove als dotze anys, passant per diferents disciplines en la seva trajectòria.

Després de les experiències d’adolescent, s’inclina per un tipus d’art basat en la composició amb material de rebuig, reutilitzant objectes que escull per plasmar les seves idees. El 2006 viatja a la ciutat italiana de Bergamo, on aprèn tècniques de encàustica i ciments al taller d’Antonio de Martino.
Quan torna experimenta noves maneres de treballar aquests materials aplicant foc, substàncies, i barrejant objectes i formes.

Béatrice Bizot és una escultora francesa, nascuda a Itàlia(1966), versàtil per la seva vida itinerant entre Itàlia, on estudia a l’Accademia di Belle Arti della Brera a Milà, Estats Units on estudia a Delta College i al Centre for the Arts de Michighan. Ha viscut entre Austràlia, França i ara Espanya. Béatrice ens endinsa en un univers escultòric carregat de poesia i misteri, a través d’un llenguatge en el qual els objectes substitueixen les paraules; posa l’ésser humà en perspectiva amb el seu voltant, materialitzant l’empremta que ens imposa, alhora que construint-nos . La seva obra explora materials com ara el bronze, instal•lacions de fusta, llum, i ciment.

Galeria d'imatges

la_foto.JPG
la_foto.JPG

Document Actions