Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’obra l’artista, de la companyia teatral del centre de paràlisis cerebral la Muntanyeta, omple el TAS

Uns 500 escolars del municipi , convidats a veure l’obra l’Artista

dimecres 28 abril 2010

La companyia teatral, Trot Teatre, que forma part de l’Associació Provincial de Paràlisi Cerebral, ha presentat l’obra “L’artista” davant unes 500 persones al Teatre Auditori de Salou. Durant la representació els assistents han pogut veure com aquests joves actors reflexionen sobre l’art i l’autodestrucció dels artistes. Els encarregats de posar-la en escena són 8 joves acompanyats de 8 monitors ocupacionals que fan que el nombrós públic assistent visqui l’obra d’una manera especial.
Amb més de deu anys de vida a les esquenes, el grup teatral ha fet més de quaranta representacions. El teatre es l’element comú que serveix per unir sota un mateix espai escènic joves amb paràlisi cerebral i els seus respectius monitors. Al Trot Teatre ha actuat en escenaris tan diversos com el Metropol de Tarragona, el TAS de Salou, i el proper dia 5 de maig ho farà al teatre de Valls, entre molts d’altres.

L’acte que s’ha celebrat al Teatre Auditori de Salou ha servit perque joves del Jaume I, el Marta Mata i el Santa Maria del Mar del municipi, a més de l’Institut Gaudí de Reus puguessin veure de primera mà com aquests joves actuen i transmeten uns valors i unes inquietuds que a molts d’ells els han fet emocionar. Angels Estupiña, directora del centre ocupacional, ha explicat que: “el que pretenem es sensibilitzar sobre l’integració social a traves d’aquestes representacions on ells són els protagonistes”. Per la seva banda, la directora de l’escola i coordinadora pedagògica del centre, Núria Buira, ha explicat que: “entre l’escola, els tallers i la residència atenem uns 100 nens i nenes amb paràlisi cerebral i el que volem es oferirlos una millor qualitat de vida i integrar-los socialment”.

Document Actions