Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Salou posa a disposició de la població el nou servei d’obtenció de l’idCAT Certificat per facilitar els tràmits i gestions online que ofereixen les Administracions públiques

dilluns 23 agost 2021

Es tracta d’un identificador digital que s'instal·la al navegador de l'ordinador, tot garantint la identitat de l’usuari a internet

Per poder sol·licitar-lo, caldrà, prèviament, demanar cita a l’OAC de l’Ajuntament, a través d’aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). I, el dia concertat, presentar el document d’identificació (DNI/NIE) original

 

L’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) de Salou posa a disposició de la població el nou servei d’obtenció de l’idCAT Certificat, per facilitar els tràmits online. És a dir, un identificador digital que s'instal·la al navegador de l'ordinador i que permet realitzar diferents gestions que ofereixen les Administracions públiques, com, per exemple: obtenir l'informe de vida laboral de la Seguretat Social; adquirir el certificat d'antecedents penals que ofereix el Ministeri de Justícia; presentar la declaració de la Renda a l'Agència Tributària; i accedir a diferents Carpetes ciutadanes de les Administracions públiques, per fer diferents tràmits; entre d’altres.

Aquest sistema assegura la integritat i la confidencialitat de les transaccions electròniques que s’envien per Internet. Així mateix, permet signar documents, amb totes les garanties.

Per poder sol·licitar-lo, les persones interessades han de demanar cita prèvia a l’OAC de l’Ajuntament de Salou, a través d’aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ); i, un cop seleccionat el dia i l’hora, han d’assistir a l’oficina, i presentar el document d’identificació (DNI/NIE) original.

També es pot adquirir aquest certificat idCAT emplenant un formulari al web de l’idCAT, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ). I dirigint-se, posteriorment, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana, amb cita prèvia, per validar les dades introduïdes. En aquest cas, també caldrà presentar el document d’identificació original.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assenyalat que “a través de l’Oficina d’Atenció Ciutadana, volem ajudar les persones a que puguin fer els seus tràmits  de la manera més ràpida i eficaç possible; tot adaptant-se als nous avenços tecnològics que, cada cop més, formen part de la nostra vida quotidiana”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals i Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Salou, continuem treballant per implementar processos que facin més fàcil la relació de l'Ajuntament amb els seus ciutadans i ciutadanes; així com, també, per a la modernització de la nostra Administració local”.

Per més informació, es pot consultar la pàgina web de l’idCAT, al següent enllaç (FES CLIC AQUÍ).

Document Actions