Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’Oficina d’Objectes Perduts de la Policia Local de Salou, un servei més adreçat a la ciutadania

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, es vol potenciar la difusió d’aquesta competència policial, moltes vegades desconeguda pels veïns que és utilitzada només pel 15% de la ciutadania

dilluns 01 octubre 2012

Es tracta d’un servei policial obert a la població i ubicat a les instal·lacions de la comissaria central del carrer Llobregat 1-3. Els objectes perduts que s’hagin trobat a qualsevol indret del municipi: molts arriben de la via pública, de la platja, dels serveis de transport, de botigues o s’han trobat a papereres perquè els seus propietaris han estat objecte d’un robatori, són traslladats a les dependències policials on són classificats i emmagatzemats.

Aquells documents amb la identitat del propietari i amb l’adreça de contacte: DNI, passaport, carnet de conduir, etcètera, es trameten directament als seus titulars.

La resta d’objectes que arriben a l’Oficina d’Objectes Perduts es guarden tres mesos a partir de la data de registre d’entrada, exceptuant els objectes que es consideren de valor: càmeres, joies, diners, mòbils, que es guarden durant dos anys. La llei estableix que si el propietari d’un objecte perdut no el reclama, la persona que l’ha portat té 30 dies per reclamar-ho, i per llei passa a ser de la seva propietat. Si passat aquest període ningú reclama l'objecte, aleshores s’envia a una entitat benèfica sense afany de lucre.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, afirmà que “és essencial informar a la ciutadania que desconeix aquest servei policial i el procés legal establert, perquè la nostra obligació és acostar l’administració a la població des de la transparència i la proximitat”.

Galeria d'imatges

Foto1.JPG
Foto1.JPG

Document Actions