Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

L’ofrena floral i les actuacions de les entitats culturals protagonitzen la celebració de la Diada de l’Onze de Setembre

diumenge 11 setembre 2022

L’alcalde Pere Granados, en el decurs del seu parlament, ha afirmat que Salou és ‘suma d’esforços i constància de treball; sensibilitat i respecte; proximitat amb la ciutadania; diversitat i cohesió col·lectiva; i diàleg per consolidar un país obert, just socialment, modern, sostenible i de progrés’

L’acte, que ha tingut lloc aquest matí, a la plaça de l’Onze de Setembre, ha comptat amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació, i representants de diferents associacions del municipi

Hi han participat, amb les seves actuacions, el Ball de Bastons i el Grup de Grallers ‘La Tarota’. També s’ha pogut gaudir de l’audició i ballada de sardanes, a càrrec de La Cobla Principal de Tarragona, a la plaça del Carrilet

 

L’Ajuntament de Salou ha celebrat, aquest matí, la Diada Nacional de Catalunya, l’Onze de Setembre, amb la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova.

L’acte institucional, presidit per l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha comptat, també, amb l’assistència de regidors i regidores de la Corporació; així com dels representants de diferents associacions del municipi; i de la Pubilla Juvenil, les dames d’honor i l’Hereu de Salou. També hi han estat presents dos policies de gala, custodiant el monument de Rafael Casanova; i veïns i veïnes de la ciutat.

La celebració s’ha iniciat amb una peça de música interpretada pel Grup de Grallers 'La Tarota'.

L’alcalde Pere Granados ha iniciat el seu parlament fent referència a la Diada, assenyalant que és una data per “reafirmar, amb orgull, la nostra identitat i el nostre sentiment de pertinença”; i que “va esdevenir un nou impuls, capaç de reforçar la nostra voluntat de seguir avançant pel camí de la recuperació de les llibertats, els drets i la democràcia, d’una forma pacífica, i cercant, sempre, la convivència i la col·laboració”.

Granados ha afirmat que Salou és “suma d’esforços i constància de treball; sensibilitat i respecte; proximitat amb la ciutadania; diversitat i cohesió col·lectiva; i diàleg per consolidar un país obert, just, socialment, modern, sostenible i de progrés”.

Per últim, l’alcalde ha assegurat que “els pobles i ciutats de Catalunya som un territori, una llengua i una cultura”. “Som, també, les persones que hi vivim i que mostrem allò que som i volem ser, com a comunitat i com a país”, ha expressat, afegint que “en tot moment, especialment en la Diada, el municipalisme i Salou acompanyaran en aquest camí, amb la major determinació, confiança i lleialtat”.

A continuació, s’ha procedit a la hissada de la Senyera, de mans de la Pubilla Juvenil, Laia Lucas, i de l’Hereu, Miguel Barrado, els quals li han lliurat a l’alcalde; alhora que s’ha interpretat l’Himne Nacional de Catalunya.

L’ofrena floral ha començat amb la col·locació, per part de l’alcalde Pere Granados, de l’escut municipal, elaborat amb flors. Seguida de la participació dels representants de les diferents entitats i associacions del municipi. Un cop finalitzada, ha tingut lloc l’actuació del Ball de Bastons de Salou.

A les 11 h, també s’ha pogut gaudir de l’audició i ballada de sardanes, a càrrec de La Cobla Principal de Tarragona, a la plaça del Carrilet de Salou.

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou romandrà il·luminat, aquest vespre i nit, amb els colors de la senyera: les quatre barres, en vermell i groc.

Galeria d'imatges

4.JPG
3.JPG
2.JPG
1.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG
11.JPG
12.JPG
13.JPG
14.JPG
15.JPG
16.JPG
17.JPG
18.JPG
19.JPG
20.JPG
21.JPG
22.JPG
23.JPG
24.JPG
25.JPG
26.JPG
27.JPG
28.JPG
29.JPG
30.JPG
31.JPG
32.JPG
33.JPG
34.JPG
35.JPG
36.JPG
37.JPG
38.JPG
39.JPG
40.JPG
41.JPG
42.JPG
43.JPG
44.JPG
45.JPG
46.JPG
47.JPG
48.JPG
49.JPG
50.JPG
51.JPG
52.JPG
53.JPG
54.JPG
55.JPG
56.JPG
57.JPG
58.JPG
59.JPG
60.JPG
61.JPG
62.JPG
63.JPG
64.JPG
65.JPG
66.jpeg
67.jpeg

Document Actions