Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La 39ena edició de la Festa del Calamar acaba amb un empat de punts entre les embarcacions Estrella i Morabito

Finalment guanya 'Estrella' per haver pescat un major nombre de quilos. En la categoria d'un sol tripulant 'Lilot' de Cristian Fornes s'endú el trofeu

diumenge 01 desembre 2013

La 39ena edició de la Festa del Calamar de Salou s'ha tancat amb un bon nivell de participació i amb un nombre elevadíssim de captures que han passat dels 127 calamars de l'any passat als 469 exemplars d'enguany. Però no tan sols les captures han estat excepcionals sinó que també s'ha donat la circumstància que el primer i segon classificat han quedat empatats a punts. Finalment però, en la categoria de més d'un tripulant ha guanyat aquesta 39ena edició de la Festa del Calamar l'embarcació 'Estrella' amb el patró Xavier Naegel i els mariners Antonio Caparroz, Ma. Jesus Naegel i Pedro Calabria els quals van sumar 4.170 punts; els mateixos que l'embarcacio 'Morabito I' amb el patró Boris Villanueva i els mariners Antonio Vázquez, Angel Villanueva i Manuel Marsal. Les bases del concurs dictaminen que en cas d'empat guanya l'embarcació que hagi obtingut un major nombre de quilos de calamars al llarg dels sis dies de pesca. El tercer classificat en aquesta festa ha estat el patró Xavier Beamud i els mariners Isaac Navarro, Albert Fuentes i Victor Fuentes amb 4.120 punts amb l'Embarcacio 'Salauris'.

L'alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han estat els encarregats de lliurar aquests premis en el decurs d'un sopar al Club Nàutic de Salou on també es van concedir els guardons als patrons que han sortit a pescar aquesta setmana en solitari, per tant, recuperant la categoria d'un sol tripulant. La classificació d'embarcacions d'un sol tripulant ha quedat de la següent manera: 'Lilot' de Cristian Fornés amb 1.330 punts, campiona; en segon lloc l'embarcació 'Porto-pi' de Josep Bo amb 1.100 punts en segon lloc i, finalment, 'Roiban' de Juan Luñez amb 1.000 punts, com a tercer classificat. El batlle ha volgut “felicitar tant als guanyadors com a tots els participants” i els ha “encoratjat a seguir lluitant per defensar aquesta festa tant arrelada al municipi i que es manté viva any rere any i amb la vista posada al 40è aniversari que se celebrarà l'any vinent”. Per la seva part, la regidora de Cultura ha destacat que “enguany ens hem situat en un nivell fora de l'habitual pel que fa als quilos capturats amb més de 208 quilos; una xifra que depassa de molt els 44 quilos de l'edició del 2012”, recordava Rodríguez, molt satisfeta també per la participació d'enguany, que s'ha incrementat respecte de l'any passat.

Però en el decurs de la nit també es van lliurar altres premis ja tradicionals en aquesta festa de llarga vida al municipi i molt arrelada als pescadors. Així, el Club Nàutic va lliurar el trofeu a la peça de calamar més gran l'embarcació 'Lucia y Paula' de Francisco Navarro amb un exemplar de 1.234 grams (l'any passat la peça més gran va pesar 1.26 gr.) mentre que el premi a l'embarcació que ha pescat més peces de calamar, enguany un total de 41, ha estat per 'Estrella' de Xavier Naegel, un premi concedit per la Societat de Pesca Esportiva de Salou; unes xifres que doblen les de l'anterior edició quan el guardó va concedir-se per un total de 20 captures de calamars.

Altres dades d'aquesta 39ena edició apunten a que el nombre de sípies pescades ha augmentat lleugerament arribant a les 183, mentre que al 2012 va situar-se en 175 i, finalment, pel que fa a les captures de pops han arribat als 33, una xifra lleugerament inferior a la de l'any passat que va ser de 37.

Galeria d'imatges

Primer_premi_Embarcaci_Estrella.JPG
segon_premi_embarcaci_Morabito_I.JPG
Tercer_premi_embarcaci_Salauris.JPG
Embarcaci_Estrella._Major_nombre_de_calamars.JPG
embarcaci_Lucia_y_Paula._Pea_major.JPG
Segon_prmei_embarcaci_Porto-Pi_nic_tripulant.JPG
Primer_premi_embarcaci_Lilot_nic_tripulant.JPG
Embarcaci_Estrella._Major_nombre_de_calamars.JPG
Primer_premi_embarcaci_Lilot_nic_tripulant.JPG
Primer_premi_Embarcaci_Estrella.JPG
segon_premi_embarcaci_Morabito_I.JPG
Tercer_premi_embarcaci_Salauris.JPG
embarcaci_Lucia_y_Paula._Pea_major.JPG
Segon_prmei_embarcaci_Porto-Pi_nic_tripulant.JPG

Document Actions