Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La 39ena edició de la Festa del calamar atreu prop de 115 participants

Avui a les 15,15 s’ha llançat el coet que ha marcat l’inici puntual d’aquesta llarga tradició entre els amants de la pesca a Salou

dilluns 25 novembre 2013

El Club Nàutic de Salou acull un any més la sortida de la festa del calamar; una tradició molt arrelada que fa ja 39 anys que es du a terme al municipi i que, en aquesta nova edició, ha reunit a uns 115 pescadors participants. A les 15.15 hores un coet ha donat el tret de sortida al primer dia dels sis en que els mariners hauran de sortir a la mar en busca de captures; tenint present que els calamars ténen una puntuació major a la de les sípies o pops.

Aquest migdia un total de 32 embarcacions s’han presentat al port per disputar-se els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte a la nit en el decurs del sopar social al Club Nàutic. L’activitat, organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou i amb el suport del Club Nàutic de la població, ha tingut una sortida sense incidents i amb les esperances –per part dels participants- d’aconseguir unes bones captures trencant així, la mala ratxa de l’any passat quan es van pescar 127 calamars, una xifra molt allunyada dels 363 exemplars del 2011.

L’alcalde, Pere Granados, i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han estat lliurant als participants abans de la sortida unes jaquetes polars mentre se suceïen les inscripcions i els han anat desitjant sort en la primera jornada de pesca. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha mostrat la seva satisfacció pel fet que enguany “recuperem la categoria d'un sol tripulant ja que tenim sis inscrits en aquesta disciplina”, a més de destacar que “és una festa que ja s'apropa als 40 anys i que està molt arrelada a les tradicions d'algunes de les famílies pescadores de Salou que any rere any se sumen a la festa del calamar”, ha dit.

Els pescadors tenen de temps cada dia fins a la posta de sol per tal de buscar el major nombre de captures i fer-se amb els premis que es repartiran el proper dissabte (30 de novembre) en el decurs d'un sopar. Un cop hagin arribat aquesta tarda les diverses embarcacions a port es durà a terme el pesatge i calibrat dels diferents exemplars de calamar, pop i sípia i s’anotaran a un quadre que s’anirà omplint al llarg dels sis dies de concurs.

Galeria d'imatges

calamar.JPG
coet.JPG
calamar.JPG
coet.JPG

Document Actions