Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La 42ena edició de la Festa del Calamar l’ha guanyada l’embarcació "Bruleo" de Fina López

diumenge 04 desembre 2016

L’embarcació “Muntanera” obté el segon lloc, mentre que el tercer lloc es per l’embarcació “Salauris”

La 42ena edició de la Festa del Calamar de Salou s'ha tancat amb un bon nivell de participació i amb un nombre elevadíssim de captures que han passat dels 156 calamars de l'any passat als 344 exemplars d'enguany. El primer classificat ha estat l’embarcació “Bruleo” amb 3.790 punts, amb Fina López com a patró i els mariners Albert Fuentes, Gerard Salvador i Daniel Marti. El segon classificat ha estat l’embarcació “Muntanera” amb 3.370 punts, amb Neus Ferré com a patró i els mariners Josep Mª Sánchez, Miquel Cabal i Miquel Galvez. El tercer classificat en aquesta festa ha estat el patró Xavier Beamud i els mariners Isaac Navarro, Alfred Alos i Victor Fuentes amb 2.740 punts amb l’Embarcació “Salauris”.

L'alcalde de Salou, Pere Granados i la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, han estat els encarregats de lliurar aquests premis en el decurs d'un sopar al Club Nàutic de Salou. El batlle ha volgut “felicitar tant als guanyadors com a tots els participants” i els ha “encoratjat a seguir lluitant per defensar aquesta festa tant arrelada al municipi i que es manté viva any rere any”. Enguany ens hem situat en un nivell fora de l'habitual pel que fa als quilos capturats amb més de 110.867gr, gairebé el doble que en l’edició del 2015.

Però en el decurs de la nit també es van lliurar altres premis ja tradicionals en aquesta festa de llarga vida al municipi i molt arrelada als pescadors. Així, el Club Nàutic va lliurar el trofeu a la peça de calamar més gran l'embarcació “Morabito” de Boris Villanova amb un exemplar de 1.291 grams (l'any passat la peça més gran va pesar 1.065 gr.) mentre que el premi a l'embarcació que ha pescat més peces de calamar, enguany un total de 35, ha estat per l’embarcació “Bruleo” de Fina López, un premi concedit per la Societat de Pesca Esportiva de Salou.

Altres dades d'aquesta 42ena edició apunten a que el nombre de sípies pescades ha augmentat lleugerament arribant a les 132, mentre que al 2015 va situar-se en 76 i, finalment, pel que fa a les captures de pops han arribat als 16, una xifra lleugerament superior a la de l'any passat que va ser de 9.

Galeria d'imatges

calamar.jpg
DSC_5459.JPG
DSC_5467.JPG

Document Actions