Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

La Banda Unió Musical de Tarragona actuarà diumenge al Teatre Auditori de Salou

dijous 27 març 2008

La Banda Unió Musical de Tarragona oferirà aquest diumenge 30 de març un concert al Teatre Auditori de Salou. Aquest concert gratuït, previst a les 12 hores, s'emmarca dins de la celebració del XVè aniversari d'aquest formació, que oferirà un repertori compost per diverses peces. Entre aquestes: 'The Lord of the Rings', de Howard Shore; 'The Magnificent Seven', d'Elmer Bernstein; 'Urbs Triunphalis', de Joan Meseguer; i 'Finlandia', de Jeam Sibelius.

La Banda Unió Musical de Tarragona va néixer l'any 1993, fruit de la iniciativa d'un jove grup d'estudiants de música. Aquest no va ser només un projecte enfocat per a la joventut, sinó que va ser creat per la pròpia joventut. De fet, la mitjana d'edat dels músics que integren la Banda s'aproxima als 20 anys.

Aquest grup d'estudiants volia crear una banda que oferís un bon treball en els seus concerts i, al mateix temps, millorés el nivell dels seus músics proporcionant un bon ensenyament i una direcció musical de qualitat. Per aquest motiu, des del primer moment de la seva creació, la Banda, compta amb una Escola de Música, on hi ha un gran nombre de professionals.

Amb la mateixa finalitat, l'any 1997 es va crear la Banda Juvenil, la qual serveix de trampolí als estudiants i com a primer aprenentatge abans de formar part de la Banda gran (durant el curs 03-04 es va crear també la Banda d'Iniciació).

La Unió Musical de Tarragona es va donar a conèixer en el Concert de Sant Joan de 1993 i des de llavors fins ara ha estat present en totes les festes i actes importants de Tarragona, gràcies al conveni de col·laboració que manté amb l'Ajuntament de la ciutat. Es pot veure actuar la Banda en les festes de Sant Magí i Santa Tecla; en els concerts de Primavera i Santa Cecília, els quals es realitzen al Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Des de l'any 2002 fa el Concert d'Estiu dins del Festival d'Estiu de Tarragona en el marc del Teatre-Auditori Camp de Mart. També ha actuat al Palau de la Música Catalana amb motiu de la celebració del seu Xè aniversari.

L'activitat de la Banda es deixa sentir en altres llocs com als concerts realitzats en l'Auditori Pau Casals del Vendrell, l'Auditori del Conservatori Professional de Música de Manresa, el Teatre Fortuny de Reus, l'Auditori de la Unió Filharmònica d'Amposta, a la Sénia, Torredembarra, Seu d'Urgell, El Prat del Llobregat, Benicarló...on sempre ha rebut una gran acollida per part del públic. Com a membre de la Societat Catalana d'Entitats Musicals, ha participat en els Festivals de Bandes celebrats a Falset, Alcanar, Miravet, Ginestar, Amposta, Santa Bàrbara, el Perelló i Benissanet.

Però l'activitat de la Banda no es limita només en les nostres terres. Ha estat convidada en diferents ocasions per l'Orchestre Municipale de Bergerac (França), pel Complesso Bandístico Fornovese Ettore Zufardi a la província de Parma (Itàlia), per l'Ajuntament d'Orleans en les festes de Joana d'Arc i per l'Ajuntament d'Avinyó. Ha estat també a Madrid, Toledo, Almeria Granada, Astúries, Mallorca, Galícia. A més, ha gravat tres discs compactes.

Des dels seus inicis fins l'any 1999 va ser dirigida per Joan Carles Chordà i Escrivà. Des del 1999 fins l'actualitat dirigeix la formació Joan Baptista Meseguer i Llopis.

Document Actions